SoundCloud ile Sony Music, lisans konusunda el sıkıştı


Müzik ve ses dosyalarını internetten dinlemeye imkan veren SoundCloud şirketi, 110 milyondan fazla şarkının lisansını elinde bulunduran Sony Music ile anlaştı.

Almanya'nın başkenti Berlin merkezli SoundCloud şirketi, bünyesinde 110 milyondan fazla şarkı lisansını bulunduran Sony Music ile el sıkıştı. Müzik ve ses dosyalarını ücretsiz olarak dinlemeye, indirmeye ya da yüklemeye izin veren servisin anlaşmayla birlikte, resmi olarak şarkılarına ya da müziklerine ulaşılabilen sanatçı sayısını 18 milyona çıkardığı belirtiliyor. Kendi bloğunda üç büyük müzik şirketi ile anlaşmaya vardığını hatırlatan SoundCloud, 10 milyondan fazla sanatçı ile platformu geliştirme çalışmalarına devam ettiklerini aktardı.

Halihazırda 175 milyona yakın kullanıcısının olduğu şirket daha önce, müzik dünyasının önde gelen isimlerinden Warner Music Group, Universal Music Group ve Merlin ile de anlaşmaya vardığını duyurmuştu. Şirket Sony Music ile de anlaşarak Spotify gibi benzer şirketlere sektördeki yarıştan kopmadığını göstermiş oldu. İnternetten lisanslı müzik dinlemeye imkan veren şirketlerin artması ve büyük müzik şirketleri ile anlaşmasıyla, rakabetin artması ve kullanıcılara verilen hizmetin ucuzlaması düşünülüyor.

Öte yandan şirketin kullanıcılarına bu şarkıları dinlemek için ne zaman erişim hakkı vereceği ise merak konusu. CİHAN
<< Önceki Haber SoundCloud ile Sony Music, lisans konusunda el sıkıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER