Soylu-Berat Albayrak kavgasında yeni hamle
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 7 2021
Berat Albayrak'a yakınlığı ile bilinen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’a bağlı 3 daire başkanı, yurt dışında görevlendirildi. Karar, Soylu-Berat Albayrak kavgasının da bir uzantısı olarak görülüyor.
İktidarın içinde hiziplerin kavgası yeni emniyet kararnamesine de yansıdı . Berat Albayrak'a bağlı Pelikancılar'a yakın bir isim olarak bilinen Eski İstanbul Emniyet Müdürü şimdi ki
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’a bağlı kadrolar büyük ölçüde tasfiye edildi .
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sedat Peker’e koruma verilmesiyle ilgili tartışmada işaret ettiği Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’a bağlı İnterpol Dairesi, Dış İlişkiler Dairesi ve Havacılık Dairesi başkanları, yurt dışında görevlendirildi. Emniyet müdürleri kararnamesiyle merkeze çekilen Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, Sudan’ın başkenti Hartum’a; Diyarbakır Emniyet Müdürü Şükrü Yaman Avusturya’nın başkenti Viyana’ya İçişleri Müşaviri olarak atandılar.
Emniyet Genel Müdürlüğü, 10 ilin emniyet müdürünün merkeze çekildiği ve 33 ilin emniyet müdürünün değiştirildiği emniyet müdürleri kararnamesinin ardından yurt dışındaki 27 misyona atama yapıldığını duyurdu.
EGM GENEL MÜDÜR YARDIMCISI’NA YURT DIŞI GÖREVİ
Buna göre; Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Selami Hüner, Brüksel’de İçişleri Müşaviri olarak görevlendirildi. Hüner’e bağlı olan Tanık Koruma Daire Başkanı İlker Arslan da İçişleri Müşaviri olarak Üsküp’te atandı.
ÇALIŞKAN’IN DAİRE BAŞKANLARI YURT DIŞINA
İçişleri Bakanı Soylu’nun, Sedat Peker’e koruma verilmesiyle ilgili tartışmada işaret ettiği Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’a bağlı üç daire başkanı da İçişleri Müşaviri olarak yurt dışına gönderildi.
İnterpol-Europol Dairesi Başkanı Lütfi Çiçek Katar’ın başkenti Doha’da, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Volkan İmişci Lahey’de ve Havacılık Dairesi Başkanı Uygar Elmastaşı ise Atina’ya atandılar.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı4.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor8.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!9.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”10.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







