Soylu'nun adı Türk iş insanlarının Ukrayna dolandırıcılığına da karıştı

Türk iş insanlarının Ukrayna devletini 5 milyon dolar dolandırıldığını iddia eden Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyı’nin ifadesi ortaya çıktı. İfadede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da adı geçti.

SHABER3.COM

Aralarında Hürriyet gazetesinin Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın eşi Murat Özvardar, kendisini eski MİT'çi diye tanıtan Manas Savunma Sanayi Şirketi sahibi Koray Altınel ve Altınel'in yardımcısı Bülent Aygün'ün bulunduğu bir dizi isim tarafından 5 milyon dolar dolandırıldığını iddia eden Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyı’nin ifadesi ortaya çıktı. 

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, Altınel dolandırıcılık sürecinde Ukraynalı yetkiliye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte çekilen fotoğraflarını da gösterdi.

 Krakovetskyı ifadesinde, Rusya ile savaşta olan ülkesi için Türkiye’de savunma anlaşması yapmaya yetkili tek kişi olduğunu, iş insanı Koray Altınel ile miğfer, çelik yelek ve silah alımı için anlaştıklarını ancak toplamda 5 milyar dolar ödeme yaptıktan sonra Altınel’e ulaşamaz hale geldiğini anlattı.

'FOTOĞRAFLAR GÖSTERDİLER'

Krakovetskyı, “Altınel bana İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğraflarını gösterdi. Güvendim ve prensipte anlaştık. Yapılan anlas¸madan Savunma Sanayi Müsteşarlığının ve İçişleri Bakanlığından üst düzey makamlar ile MİT’in de haberdar olduğunu söyledi. Parayı gönderdikten sonra irtibatımız kesilmeye başladı. Ukrayna ve Türkiye arasında diplomatik bir sıkıntı yaşanmaması adına 2 gün önce tekrar aradım. Neden teslimatı yapmadığını sordum. O da yurt dışında olduğunu Çarşamba günü döneceğini ve yüz yüze görüşeceğimizi söyledi ancak kendisi ile görüşme sağlayamadım ve ulaşamadım. Şikâyetçiyim” dedi.

'SOYLU'NUN HAYATINI KURTARDIKLARINI ÖNE SÜRDÜLER'

Ukraynalı yetkili, şunları söyledi: "[Altınel] Bu sırada bizde güven olus¸turmak için kendisinin üç kez İçişlelri Bakanı Süleyman Soylu’nun hayatını kurtardığını, annesi ile bağlantılarından dolayı ilişkilerini devam ettirdiğini söyledi. Yardımcısı Bülent Aygün ise bize 15 Temmuz gecesi kendilerinin silahları olmasa İçişleri Bakanlığı’nın ele geçirildiğini ve birçok silahı devletin güvenlik güçlerine ulaştırdıklarını anlattı. Hatta İçişleri  Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte çekilmis¸ fotoğraflarını gösterdi. Ben bu şahıslara güvendim ve prensipte anlaşmıs¸ olduk ancak Murat Özvardar’ın yakını olan ve bizimle birlikte Altınel’in işyerine gelen Mehmet isimli şahıstan dolayı fiyat konuşulmadı. Bize daha sonrasında fiyat teklifinde bulanacaklarını söyledi."
<< Önceki Haber Soylu'nun adı Türk iş insanlarının Ukrayna dolandırıcılığına... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER