Soylu'nun hakaret edip gözaltına aldırdığı vatandaş: Ben de ondan şikâyetçiyim

İçişleri Bakanı Soylu'ya cevap verdiği için hakarete uğrayan ve gözaltına alınan vatandaş, Saadet Partisi Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yıldıray Çamlıca konuştu

Soylu Saadet Partili vatandaşa hakaret yağdırıp gözaltına aldırdı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Saadet Partisi’ne yönelik sözlerine tepki gösterdiği için gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılan gösteren Saadet Partisi Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yıldıray Çamlıca konuştu. 

“İddia edildiği gibi ben Bakan’a ‘yalancı şerefsizler’ diye bir hakarette bulunmadım.” diyen Çamlıca, Soylu’nun Saadet Partisi’ne hakarette bulunduğunu belirterek şikâyetçi olduğunu söyledi.

SOYLU TALİMAT VERDİ, GÖZALTINA ALINDI

Üsküdar Ünalan’da önceki gün seçim çalışmaları yürüten Soylu, Saadet Partisi’ni PKK ile işbirliği yapmakla suçlayıp hakaretlere başlayınca konuşmayı dinleyen Saadet Partisi Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu üyesi Yıldıray Çamlıca ile yeğeni, Soylu’ya tepki gösterdi. Soylu bu kez de ona hakaretler ederek gözaltına aldırdı. 

Çamlıca ve yeğeni, savcılıktaki sorgunun ardından “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Hâkim karşısına çıkan Yıldıray Çamlıca ve yeğeni adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Çamlıca, Soylu’nun partisini PKK ile işbirliği içinde göstermesi sebebiyle tepki gösterdiğini belirtti.

"BAKAN PARTİME HAKARET ETTİ"

Çamlıca şunları ifade etti: “Üsküdar Saadet Partisi ilçe yönetiminde görevli olduğumdan bu sözler üzerine sesli bir şekilde ‘Biz PKK’lı değiliz, ne kadar PKK’lı varsa Allah belasını versin, ben de Saadet Partiliyim, PKK’lı değilim, vatanımı da seviyorum’ dedim. Sesimi duyan Bakan da bana hitaben yine aynı şekilde devam edince bulunduğum yerde bir kargaşa oldu ve polisler beni alarak buraya getirdi. İddia edildiği gibi ben Bakan’a ‘yalancı şerefsizler’ diye bir hakarette bulunmadım. Bakan partime hakarette bulunduğundan dolayı şikâyetçiyim."

<< Önceki Haber Soylu'nun hakaret edip gözaltına aldırdığı vatandaş:... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER