Soylu'nun hakaret ettiği vatandaşlar için üç polis tanık oldu: 2 yıl dört ay hapisleri isteniyor

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya itiraz eden ve ardından Soylu'nun hakaret ederek gözaltına aldırdığı Saadet Partili 2 kişi hakkında 'kamu görevlisine hakaret' suçundan 2 yıl dörder aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Soylu Saadet Partili vatandaşa hakaret yağdırıp gözaltına aldırdı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Mart'ta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hakaretlerine maruz kalan ve gözaltına alınan, ardından da sevk edildikleri hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Rıdvan Çamlıca ve Yıldıray Çamlıca hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

?Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, sanıkların halka hitaben konuşma yapan Soylu'yu hedef alarak hakaret içerikli bağırdıkları iddia edildi.

İddianamede, sanıkların alınan savunmalarında, Soylu'nun Saadet Partisi'ne ilişkin söylemlerine karşı çıktıklarını, ancak hakaret içerikli sözler söylemediklerini belirttikleri, olaya tanık olan 3 polis memurunun ise sanıkların Bakan Soylu'ya hitaben hakaret içeren sözler söylediklerini beyan ettikleri belirtildi.

Sanıkların bu şekilde üzerilerine atılı 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçunu işledikleri belirtilen iddianamede, her 2 sanığın 3 ay 15 günden 2 yıl dörder aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

İddianame gönderildiği Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sanıkların yargılanmalarına ilerleyen günlerde başlanacak.

NE OLMUŞTU?

Bakanın Üsküdar'daki konuşmasını dinleyen Saadet Partisi Üsküdar ilçe yönetim kurulu üyesi Yıldıray Çamlıca ve yeğeni Rıdvan Çamlıca itiraz edince gözaltına alınmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kalabalıktan bu kişileri seçerek “24 Haziran’da Saadet Partisi sattı bu milleti, hadi oradan densiz. Karamollaoğlu sattı. Densiz, ne söylüyorsun? Utanmadan bir de milletin içine çıkıyorsunuz" demişti
<< Önceki Haber Soylu'nun hakaret ettiği vatandaşlar için üç polis... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER