Söz bitti, Türkiye'ye karşı somut adımlar atılacak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Kasım 7 2020
Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg, Türkiye'nin 30 yıl daha Avrupa Birliği (AB) üyesi olamayacağını söyledi. Schallenberg, Avusturya'nın üyelik müzakerelerinin sona erdirilmesini savunduğunu belirtti.

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Die Welt gazetesine verdiği mülakatta Türkiye'nin Avrupa'dan sürekli daha fazla uzaklaştığını söyledi.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun ilerlemeye dair en yeni raporunun Türkiye'de hukuk ve demokrasiden hızla uzaklaşıldığını ortaya koyduğunu belirten Schallenberg, "Ankara'da hükûmet hukuk devleti ve insan haklarına riayet gibi üyelik için kayıtsız şartsız gerekli olan Kopenhag Kriterleri'ni yıllardır çiğniyor." diye konuştu.
"DONMUŞ ÜYELİK MÜZAKERELERİNİ SONA ERDİRELİM"
Türkiye'nin gelecek 30 yıl daha Avrupa Birliği (AB) üyesi olamayacağını belirten Schallenberg iki tarafın da "üyelik müzakerelerinin sonuç vermeyeceğini" bildiğini belirtti.
Schallenberg, "Avusturya donmuş üyelik müzakerelerinin resmi olarak da bütünüyle sona erdirilmesi gerektiği görüşünü uzun süredir savunuyor." diye konuştu.
AB'nin Türkiye ile üyelik yerine her iki tarafın da çıkarlarına uygun düşen bir ortaklık anlaşması üzerinde çalışmaya başlaması gerektiğini söyledi.
"TÜRKİYE İLE DÖNÜM NOKTASINA GELDİK"
Mülakatta bakana Avrupa Halk Partisi Meclis Grup Başkanı Manfred Weber'in dile getirdiği Türkiye ile Gümrük Birliği antlaşmasının feshedilmesi teklifi hatırlatıldı.
Schallenberg söz konusu teklife dair, "Avrupa Birliği'nde Türkiye ile ilişkilerde bir dönüm noktasına geldiğimiz bilincinin sürekli daha da artmasından dolayı memnunum." dedi.
Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye sadece net sözcükler değil, somut eylemlerle de cevap vermesi gerektiğini vurgulayan Schallenberg, "Herhalde bu konuda Avusturya kadar çizgisi net olan bir başka üye devlet yoktur. Biz Avrupa
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'4.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!5.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor
6.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!7.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı8.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!9.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi10.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlı...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor


