Söz kelepçeli kalemlerde
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 30 2016
Paylaş
X Post
Türkiye, en çok tutuklu gazeteciye sahip ilk 10 ülke arasında yer alıyor. 30’un üzerinde gazeteci cezaevinde. Mahpus gazetecilerden Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile gazeteciler Gültekin Avcı ve Mehmet Baransu, hapis yattıkları Silivri Cezaevi’nden avukatları aracılığıyla gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Hakkında tahliye kararı olduğu halde aylardır rehin tutulan Hidayet Karaca, “Eğer idam kaldırılmamış olsaydı, biz de çoktan Rabb'imizin yanına gönderilmiştik” dedi. Sadece gazetecilik faaliyetinden dolayı yargılandığını belirten Mehmet Baransu, meslektaşlarının sessizliğini eleştirdi. Gültekin Avcı ise içeride sağlığının bozulduğunu söyledi.
Türkiye'de gazetecilik ve basın özgürlüğü en zor dönemlerini geçiriyor. Muhalif medya kuruluşları ve gazetecilere yönelik baskı her geçen gün artıyor. 36 gazetecinin tutuklu yargılandığı Türkiye'de sadece gazeteciler değil medya kuruluşları da susturuluyor. Üç kanal, üç gazete ve bir haber ajansına kayyım atanırken otuza yakın kanal da dijital platformlardan ve uydulardan çıkarıldı. Muhalif yayın yapan gazeteler maddi ve hukuki baskı altına alınıyor. Sadece son sekiz ayda binin üzerinde medya çalışanı işsiz kaldı.Gazetecilik örgütleri, tutukanan veya mesleki faaliyetlerinden dolayı soruşturma geçiren gazetecilere yönelik eşit destek vermiyor.
BASINI ÖZGÜR OLMAYAN ÜLKE
Basın özgürlüğüne yönelik baskı politikaları uluslararası örgütler tarafından da yakından takip ediliyor. Freedom House Türkiye'yi basın özgürlüğünde ‘kısmen özgür' statüsünden ‘özgür olmayan' statüsüne aldı. Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) raporlarına göre basın özgürlüğünde Türkiye 180 ülkenin içerisinde 151'inci sırada yer alıyor. CPJ'in Orta Asya Program Direktörü Nina Ognianova, Türk hükümetinin muhalif medyayı ortadan kaldırmak, eleştirel sesleri de susturmak için elindeki bütün gücü kullandığını belirtmişti. Ognianova'ya göre iktidar muhalif düşüncelere karşı anti terör yasasını kullanıyor, gazetecilik faaliyetleri terör ile ilişkilendirilip devlete karşı işlenmiş suçlar olarak ilan ediliyor.17 Aralık'tan sonra muhalif gazetecilere yönelik iktidar tutumunu sertleştirdi.
TUTUKLAMA, GASP, BASKIN
</
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.TBMM'de Borç Yapılandırma ve Silme Teklifleri Komisyonlara Sevk Edildi2.Erdoğan ve Bahçeli Beştepe'de Görüştü: Gündem 'Milli Dayanışma' Yasa Teklifi3.İranlı İki Kadın Futbolcuya Avustralya Vatandaşlığı Verildi4.AYM, Eksik Dava Harcının Tamamlanması Şartını Anayasaya Uygun Buldu5.İstanbul'da Eğitim Uçağı Kazası: Bir Pilot Hafif Yaralandı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

TBMM'de Borç Yapılandırma ve Silme Teklifleri Komi...

Erdoğan ve Bahçeli Beştepe'de Görüştü: Gündem 'Mil...

İranlı İki Kadın Futbolcuya Avustralya Vatandaşlığ...

AYM, Eksik Dava Harcının Tamamlanması Şartını Anay...

İstanbul'da Eğitim Uçağı Kazası: Bir Pilot Hafif Y...







