Sözcü'den bomba kulis

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın dünkü AKP grup toplantısına katılmadığı ortaya çıktı.

Sözcü'den bomba kulis

AKP’de dün son yılların en kısa süren grup toplantısını yapıldı. Genelde ortalama 45 dakika kürsüde kalan Başbakan Davutoğlu dünkü toplantıda sadece 28 dakika partililerine hitap etti. Başbakan konuşmasında kamuoyunda “pelikan bildirisi” olarak bilinen “Davutoğlu ile Erdoğan arasında gerginlik olduğunu iddia eden” yazıya da “sanal şarlatanlar” diye göndermede bulundu. “Sanal şarlatan ve müfterilerin ayak oyunlarına izin vermeyeceğiz” diye konuşan Davutoğlu, dokunulmazlıklarla ilgili HDP’nin tavrını da sert ifadelerle eleştirdi.

YILDIRIM VE ALBAYRAK YOKTU!

Grup toplantısındaki bir detay da dikkatlerden kaçmadı. Basın locasında kameramanlar ve foto muhabirleri Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Enerji Bakanı Berat Albayrak’ı görüntülemeye çalıştılar. Ama bulamadılar. Yani Yıldırım ve Albayrak dünkü grup toplantısına katılmadı.

MUSTAFA ŞENTOP ALKIŞLAMADI İKİ BAKAN İSE KONUŞMA BİTMEDEN AYRILDI

TBMM’de, Davutoğlu’nun kritik grup konuşmasındaki bir başka ayrıntı ise, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’un konuşma bitiminde alkışlamaması oldu. Saray’a yakın isimlerden Şentop alkışlamazken, yine Erdoğan’ın Başbakanlık döneminden en yakın çalışma arkadaşları İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın, konuşma bitmeden salondan ayrılmaları dikkat çekti.

<< Önceki Haber Sözcü'den bomba kulis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER