Sözde "paralel yapı" dolandırıcıların ekmek kapısı oldu

Paralel safsatasıyla hayırseverlere yönelik Türkiye genelinde operasyonlar devam ederken, Adana’da bazı simsarlar ‘paralel yapı soruşturmasından kurtarma’ adı altında kendilerine bir rant kapısı oluşturdu.

Nefret operasyonu - Kocaeli

VİDEO-ARŞİV

Şehirde konuşulan ve dilden dile dolaşan, bir kısmı AKP çizgisinde yürüyen, bir kısmı da direkt olarak bu işin ‘profesyoneli’ olan şantajcılar, Adana’da birçok işadamına önce sosyal medya hesapları (bazıları sahte) üzerinden korku salıp sonra da ‘Sizi bu operasyondan çekip alacağız’ garantisini veriyor.  Bu kişilerin birçok işadamından da ciddi miktarda para aldıkları belirtiliyor.

Adana’da gazetecilir yapan Ali Pekmezci, AKP görüntüsündeki bazı medya mensuplarının da bu rantçı grupta bulunduğunu iddia etti. Gruplar arasında daha önce cezaevinde yatarak tahliye olmuş ve şimdi de sözde ‘paralel yapı’ ile mücadeleye soyunan profesyonel üçkağıtçıların da yer aldığını belirten Pekmezci, mağdurlar arasında hiçbir şekilde soruşturmayla ilgisi olmayanların varlığı şebekenin korkutma yöntemini başarıyla uyguladığının göstergesi olduğunu aktardı.

Daha önce Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında tanınmış işadamlarının da bulunduğu 48 kişiye yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol uygulaması getirildiğini hatırlatan Pekmezci, dün sabah düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 30’dan fazla kişiden 8’inden, operasyon öncesinde ‘Sizin bu soruşturmanın dışında tutulmanızı sağlayacağız, rahat olun.” denilerek kişi başı 300 bin ile 1 milyon lira arasında değişen meblağlar alındığını ileri sürdü.

Pekmezci, adli ve idari açıdan konunun soruşturularak, haklarında yurtdışı yasağı-adli kontrol şartı getirilen isimlerin tek tek ifadesinin alınması halinde ‘paralel yapı’ rantçılarına ulaşılmasının zor olmayacağını vurguladı.

AKP’Lİ GAZETECİNİN EVİNE POLİS BASKINI

Çukurova Merhaba Gazetesi’nin sahibi Zeki Kızılkaya’nın evi önceki gün polisler tarafından arandı. Siber Suçlar Bürosu’ndan gelen bir bayan 4 polis, 3. Sulh Hakimliği’nin vermiş olduğu kararla bilgisayarlar, cep telefonları, tabletler ve flash diskleri almak için evde arama yaptı. Kızılkaya’nın, Gazeteci Ali Pekmezci’nin üstü kapalı söylediği basın mensubu olduğu,  işadamlarından ‘Adınızın geçtiği ‘paralel’ soruşturmasından sizin isminizi çıkartırız’ diyerek para topladığı iddia edildi.

"AKP’Lİ GAZETECİ AKP İL BAŞKANINI TEHDİT ETTİ" İDDİASI

Evine polis baskını yapılan, bilgisayar ve iletişim araçlarına el konulan Zeki Kızılkaya Adana kamuoyunda AKP kökenli olmasıyla tanınıyor. Kızılkaya 2009 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Yüreğir İlçesi Belediye Meclis Üyesi aday adayı olmuştu. Zeki Kızılkaya Numan Kurtulmuş’un liderliğini yaptığı HAS Parti’nin İl Yönetim Kurulu üyesiydi. Kızılkaya ise olayın AKP Adana İl Başkanı Fikret Yeni’nin daha önce gazetesi ve www.adanapolemik.com sitesinde Ömer Memişoğlu’nun kimliğinin tespiti üzerine yaptığı şikayet dosyası ile ilgili olduğunu açıkladı. Fikret Yeni’nin, Ömer Memişoğlu’nun kim olduğunu ortaya çıkarmasını çok istediğini bu yüzden de şikayetçi olduğunu dile getiren Kızılkaya, “Memişoğlu, AKP İl Başkanı Fikret Yeni’nin ‘paralel yapı’ ile ilgili bağlantılarını, bu yapıyla beraber hareket ettiğini yazılarında iddia etmiştir. Bunu sadece Memişoğlu değil ben de birçok defa program yaptığım Çukurova Türk Televizyonu’nda dile getirdim. Kendisi avukat olan Fikret Yeni Çukurova Merhaba Gazetesi olmak üzere kendisi hakkında yapılan yayınlara, ne noter aracılığıyla, ne de mahkeme kararıyla tekzip göndermemiştir. Bütün gücünü kendi avukatı Mehmet Nesim Acar aracılığıyla Ömer Memişoğlu’nun kim olduğunu ortaya çıkarmak için harcamıştır. Fikret Yeni’ye tavsiyem; bu ev baskınını ve çocuklarım ve eşimin yaşadığı travmayı bir yere not etsin. Hiç bir kanunsuz hareket karşılıksız kalmaz. Bu nedenle ‘bekle Fikret Yeni gelecek senin için hiçte hayırlı olmayacak.” dedi.  Soruşturmayı gerçekleştiren savcı Yalçın Kurt’u da hedef alan Kızılkaya şu ifadeleri kullandı: “AKP İl Başkanı Fikret Yeni’ye şirin gözükmeye çalışmanız yaptığınız işin onurunu yerlere sermektir. Siz, hangi kanuna göre benim evime polis göndererek arama talep edebilirsiniz.”

yarına bakış
<< Önceki Haber Sözde "paralel yapı" dolandırıcıların ekmek kapısı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER