SP Genel Başkanı Kamalak: Sayın Başbakan devleti ihbar ediyor


Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun milleti beyaz Toroslarla korkuttuğunu söyledi. Kamalak, "Beyaz Torosların sahibi kim? Faili meçhullerin sahipleri değil mi? Sayın Başbakan devleti ihbar ediyor bir bakıma. Eski yaraları kanattığının da farkında değil. İnsan sormadan edemiyor. Tamam. Geçmişte Toroslar vardı. Ama Allah aşkına daha Türkiye'nin başkentinde 102 cana kıyan teröristler uçan balonlarla mı geldi? dedi.

SP Lideri Mustafa Kamalak, partisinin Gaziosmanpaşa Meydanı'nda düzenlediği mitinge katıldı. Parti ve Türk bayraklarıyla alanı dolduran partililer alana üzerleri aranarak girdi.

'DEVLET YÖNETİMİ ÇOLUK ÇOCUK İŞİ DEĞİLDİR'

Her gün gelen şehit haberleriyle sarsıldıklarını söyleyen Kamalak, "İktidar sahipleri çıkmış 'Sivas'ın doğusuna bile gidemezsiniz.' diye kendi kusurlarından prim çıkarmaya çalışıyorlar. Ben diyorum ki, 'Arkadaş 13 yıldır iktidarda bulunan sen değil misin? 13 yılda ülkeyi bu hale getiren sen değil misin?' Bugün Sivas'ın ötesine gidilmiyorsa bu senin suçun, senin ihmalin, senin kusurun değil midir? Aziz milletim sana sesleniyorum. Bu ülkenin evlatları Sivas'ın doğusuna gidemiyorsa bunun sorumluluğu 13 yıldık tek başına iktidarda olanlarda değil midir? Buradan Sayın Cumhurbaşkanına, sayın Başbakana, hükümet yetkililerine ve muhalefet liderlerine haykırıyorum. Güvenlik ordusu olmadan Sayın Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanı bugün sen de gidemezsin Sivas'ın doğusuna. Ülkeyi bu hale getirdiniz. Erbakan Hoca'nın sözleri kulaklarda çınlıyor. Mekanı cennet olsun. 'Devlet yönetimi çoluk çocuk işi değildir." diye konuştu.

'CİZRE'Yİ SOKAK SOKAK DOLAŞTIK'

İktidar ve muhalefetin bugün Sivas'ın doğusuna yanlarında koruma ordusu olmadan karayoluyla gidemeyeceğini ifade eden Kamalak, "Ama biz gittik. Sokak sokak dolaştık. Cizre'ye vardık. Üstelik 'Can güvenliğinizi sağlayamayız. Güvenlik görevlisi veremeyiz. Gitmeyin hayatınız tehlikededir.' demelerine rağmen gittik. Bu can aziz milletimiz için feda edilemeyecekse ne işe yarar ki? Allah'ın vermiş olduğu ömür ne bir saniye uzar, ne bir saniye kısalır. Yine gideriz Allah'ın izniyle." ifadelerini kullandı.

'SİYASETİ ALLAH RIZASI İÇİN YAPIYORUZ'

Kamalak şöyle devam etti: "Bu sefer dediler ki 'Bunlar teröristlerle iş birliği yapıyor.' Biz diyoruz ki 'Allahtan korkun. Bizim şahsi menfaatimiz yoktur. Ben aziz milletime niye gittiğimizi aktarayım. 'Biz 'Akan kanı nasıl durdurabiliriz? Anaların akan gözyaşını nasıl sileriz?' diye gittik. 'Bugün tutanakla gidemediğimiz yere yarın Allah korusun pasaportla gitmek mecburiyetinde kalmayalım.' diye gittik. İktidarın veya o zihniyette olanların aşındırmış olduğu gönül bağlarını nasıl kurabiliriz, kardeşlik hukukunu yeniden nasıl tesis edebiliriz diye gittik. Çünkü biz siyaseti birileri gibi millet hazinesinden bir şeyler aşırmak için değil, Allah rızası için yapıyoruz." şeklinde konuştu.

'SAYIN BAŞBAKAN DEVLETİ İHBAR EDİYOR'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun milleti beyaz Toroslarla korkuttuğunu öne süren Kamalak, "Diyor ki, 'Biz gidersek beyaz Toroslar gelir'. Yani 'Ya bize oy verin, ya devletin çetelerine can verin' diyor. Beyaz Torosların sahibi kim? Faili meçhullerin sahipleri değil mi? Sayın Başbakan devleti ihbar ediyor bir bakıma. Eski yaraları kanattığının da farkında değil. İnsan sormadan edemiyor. Tamam. Geçmişte Toroslar vardı. Ama Allah aşkına daha Türkiye'nin başkentinde 102 cana kıyan teröristler uçan balonlarla mı geldi? dedi.

Hükümet yetkililerine seslenen Kamalak, "5-6 yıldır haykırıyoruz. Zaman bizi haklı çıkardı. İktidara defalarca söyledik. 'Sizin gittiğiniz yol yanlıştır.' dedik. Bindiğiniz araç Toros olsa ne olur, Mercedes olsa ne olur? Bu ülkeyi felakete, parçalanmaya götürüyorsunuz. Ülke savaş ile yüz yüze gelmiş durumda." diye konuştu.

'PYD, RUSYA'DA TEMSİLCİLİK AÇTI'

Terör örgütü PYD'nin, Rusya'da temsilcilik açtığını söyleyen Kamalak, "Tüm dünya PYD'yi meşru görüyor. Biz uyardık sizleri. Hiç merak etmeyin. Faili meçhullerin temsilcisi haline getirilen beyaz Toroslar barışın simgesi haline gelecek. Bizim Torosumuz silah değil, sevgi ve inanç yüklü olacak. Yeter ki bu ülkede kardeşliği sağlayalım." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber SP Genel Başkanı Kamalak: Sayın Başbakan devleti ihbar ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER