SP İL Başkanı Asiltürk: AKP döneminde Malatya'da 4 cami yıkıldı


Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, "AKP döneminde Malatya'da 4 caminin yıkıldı. CHP'li bir belediye döneminde bu yıkımlar yapılsaydı ortalık ayağa kaldırırlardı. Ancak kendi dönemlerinde bir caminin de yerini Hollandalılara sattılar oradaki camiyi yıktılar" dedi.

Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin birleşerek oluşturduğu Milli İttifak'ın milletvekili adayları, Malatya'da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Milli İttifak adayları Osman Cemali Marasalı ile Avukat Sema Altuntaş ile Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk ile birlikte Battalgazi ilçesine bağlı Çamurlu, üzümlü, Fırıncı ve Hacihaliloğlu Çiftliği Mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, burada yaptığı konuşmada, hükümeti eleştirdi. İktidarın Ortadoğu politikasını sorun ürettiğini anlatan Asiltürk, "Bunlar iktidara geldikten sonra sadece Irak'ta 1,5 milyon Müslüman şehit edildi. Yüzbinlerce masum kadının iffeti kirletildi. Yine milyonlarca insan yaralandı, evsiz kaldı. Şuan Suriye'de de durum farksız. Kardeş kardeşe Allah'u Ekber diyerek saldırıyor. Orta Doğu kan gölüne dönmüş durumda. Ama Hükümetimiz mazlum ve Müslüman ülkelerin yanında mı? Hayır, onlar ABD'nin, küresel emperyalist güçlerin yanında yer alıyorlar." dedi.

Türkiye'nin gittikçe bir uçurumun kenarına sürüklendiğini dile getiren Asiltürk, 7 Haziran seçimlerinin kötü gidişe dur demek adına büyük bir fırsat olduğunu vurguladı. Gelecek nesiller için çözümün Milli İttifak'ta olduğunu belirten Asiltürk, vizyon sahibi, ufku açık milletvekili adaylarının memleketin sorunlarına çözüm üretebilecek kabiliyette olduğunu ifade etti.

'BİR CAMİNİN DE YERİNİ HOLLANDALILARA SATTILAR'

Malatya'da ki sorunlardan da bahseden Asiltürk, AK Parti döneminde Malatya'da 4 caminin yıkıldığını belirterek "CHP'li bir belediye döneminde bu yıkımlar yapılsaydı ortalık ayağa kaldırırlardı. Ancak kendi dönemlerinde bir caminin de yerini Hollandalılara sattılar oradaki camiyi yıktılar." diye konuştu.

AK Parti döneminde Malatya'da hal binasının olduğu alan Hollandalı bir firmaya alışveriş merkezi yapımı için satılmış ve alan içinde yer alan cami de yıkılmıştı. Bunun ardından Şıra Pazarı içinde yer alan cami de yakın zamanda yıkılmıştı. Abbas Efendi Cami de geçtiğimiz yıl Regaib Kandili günü yenisi yapılacak iddiasıyla yıkılmıştı. Camilerin yıkılması tartışılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber SP İL Başkanı Asiltürk: AKP döneminde Malatya'da 4... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER