SP'li Asiltürk: Sıra Türkiye'de gibi görünüyor, tedbir almalıyız


Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, "Biz hep 'ABD Dışişleri Bakanı 22 ülkenin sınırlarının değişeceğini söylediğini' herkese haykırdığını söyledik. Bizim ülkemizin başbakanı BOP'in eşbaşkanı olduğunu söyledi. Bu 22 ülkenin içinde Türkiye'de var. Artık sıra Türkiye'ye geldi görünüyor. Kardeş kavgasını bitirecek tedbir almalıyız." dedi.

Mehmet Asiltürk, Güneydoğu Anadolu ve Ortadoğu'da yaşanan sorunları değerlendirdi. Türkiye ile ABD arasında PYD üzerinden yaşanan tartışmaya değinen Asiltürk, şöyle devam etti: "Artık ABD Irak'tan sonra (girdiği yerden çıkamadığını görünce) Ortadoğu'da ve düşman gördüğü yerlerde vesayet savaşları başlatıyor. Kendi adına savaşacak belli güçlere silah mühimmat ve para yardımı yaparak savaşlar yaptırıyor. PYD'nin terör örgütü olduğunu biliyoruz. Türkiye'nin de bu konuda yanlışları var. Dün Kobani'de çatışmalar sürerken Barzani'nin yardım göndermesine izin verilmesi, PYD'ye destek verilmesi, Şah İsmail Türbesi'nin taşınmasında PYD ile işbirliği yapılması Türkiye'nin de işbirliği içinde algısı oluşturdu. Stratejik ortağımız dediğimiz ABD'nin PYD'yi kendi menfaatlerine uygun gördüğü için silah yardımı yapıyor. PYD, PKK'nın koludur. Müşterek çalışmalar yapmaktadırlar. Oraya yapılan yardımlar bizim polisimize askerimize sıkılmaktadır. Ama bunları önleyecek asıl tedbir Büyük Ortadoğu Projesi ve Büyük İsrail Projesi'ni iyi bilerek önünü kapamaktır. Bakın 65 gündür bir Sur ilçesine giremedik. Biz sivrisinek öldürerek kurtulamayız bataklığı temizlemeliyiz. Bu bataklığın sahibi ABD, İsrail ve AB'dir. Biz onlarla dost olarak düşmanımızı bitirme imkanımız yoktur."

"Bugün Rusya'nın da karşımıza alınmasıyla onların da PKK'ya desteği var" diyen SP İl Başkanı, "Şu anda sayın Başbakan 'Eyy Rusya senin Suriye'de sınırın mı var?' diye bağırıyor. 5 yıldır Suriye'yi DEAŞ gerekçesiyle bombalayan ABD, Fransa, Almanya'nın Suriye'ye sınırı mı var? 2.5 milyon mülteci sanki yeni mi geldi. Biz bir yanlışı her zaman yanlış olarak dillendirmeliyiz. Sözümüz o zaman yerini bulur."

Türkiye'nin Güneydoğusu'nda yaşanan sorunlara da dikkat çeken Asiltürk, "Maalesef Türkiye, Merhum Erbakan Hoca deyimiyle 'Bunlar çoluk çocuk, ülke yönetmeyi bilmezler' demişti. Gerçekten geldiğimiz 14 yıllık süreçte 'yanıltıldık, aldatıldık' gerekçelerine sığınan, bunu da millete inandıran, buna rağmen işbaşında duranlar her gün mültecilerin ölmesine sebep olan, askerin ve polisin şehit edilmesi karşısında hükümetin artık bir politika ve hedef belirlemesi gerekir. Her günü dününü aratan bir iktidar, maalesef ülkeyi götüreceği yer daha kötüdür. Biz hep ABD Dışişleri Bakanı 22 ülkenin sınırlarının değişeceğini herkese haykırdığını söyledik. Bizim ülkemizin başbakanı BOP'in eşbaşkanı olduğunu söyledi. Bu 22 ülkenin içinde Türkiye'de var. Artık sıra Türkiye'ye geldi görünüyor. Allah bir an önce tedbir almalıyız. Ülkeyi kardeş kavgasından kurtaracak, dış güçlerin ülkeyi bölme planlarını bertaraf edecek önlemleri almak zorundayız." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber SP'li Asiltürk: Sıra Türkiye'de gibi görünüyor, tedbir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER