Spartak Moskova, Teknik Direktör Murat Yakın'la ipleri kopardı

Spartak Moskova, Teknik Direktör Murat Yakın'la ipleri kopardı

Rus Spartak Moskova takımı, Türk asıllı teknik direktör Murat Yakın ile sözleşmeyi feshetti. Rus basını, kararın Spartak-Amkar (Perm) karşılaşmasının ardından alınmasına dikkat çekiyor. Moskova'da gerçekleşen karşılaşma 3-3 sona erdi.

Rus takımından yapılan açıklamada, "Spartak Moskova yönetimi ve teknik direktör Murat Yakın karşılıklı olarak sezonun sona ermesiyle ilişkileri feshetme konusunda karar aldı." bilgisi verildi.

Sezonun gidişinden memnun olmadıklarına vurgu yapan Spartak Moskova, "Sona ermekte olan sezonun sonuçlarını tabii ki memnun edici olarak kabul etmek doğru olmaz. Ortaya konular hedefler yerine getirilmedi. Takımda köklü değişikliklerin yapılmasının zamanı geldi. Bunları anlayan Spartak ve Yakın karşılıklı olarak ilişkileri feshetmeye karar verdi." denildi.

MOSKOVA'YA BİR DAHA GELMEYE HAZIRIM, RUS TARAFTAR BENİ ETKİLEDİ

Yakın, Rus takımıyla iplerinin koparılmasına neden olan Spartak-Amkar karşılaşmasının hemen ardından yaptığı açıklamada Rusya'da teknik direktörlük yapmaya karar vermekten pişman olmadığını ifade etti. Rusya'da kariyer açısından zengin tecrübe kazandığına işaret eden Yakın, "Rusya'da muazzam fanatik kültürü beni etkiledi. Taraftarların coşkusu etkileyici. Eğer yine bir öneri olursa hiç tereddüt etmeden Moskova'da çalışmaya yeşil ışık yakarım." dedi.

Rus basını, Yakın'ı daha önce destekleyen Spartak eski Başkanı Leonid Fedun'un 22 Mayıs'ta istifa ettiğine dikkat çekti.
Türk teknik direktör Haziran 2014'de Spartak Moskova ile sözleşme imzalamıştı. Resmi Rossiyskaya Gazeta gazetesi, Spartak Moskova Başkanı Leonid Fedun'un Yakın'ın adaylığını desteklediğini iddia etmişti.

Ocak ayında basında çıkan "Türkiye'ye gidebileceği" haberlerini yalanlayarak Spartak Moskova'dan çok memnun olduğunu ifade etmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Spartak Moskova, Teknik Direktör Murat Yakın'la ipleri kopardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER