Spor İl Müdürü Ataşbak: Adana spor kenti oldu


Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, daha önce kick boksta dünya şampiyonluğu bulunan milli sporcu Elif Aybike Benli'nin Avrupa Şampiyonası'ndan da madalya ile döneceğine inandığını söyledi.

Ataşbak, kick boksta ulusal ve uluslararası arenada önemli başarıları bulunan ve 23-30 Ağustos tarihleri arasında İspanya'nın San Sebastian Kenti'nde gerçekleştirilecek Avrupa Gençler Şampiyonası'na katılacak milli takımda yer alan Elif Aybike Benli ile Kıck Boks Adana İl Temsilcisi Şehmus Baysal ve Antrenör Ahmet Alparslan Benli'yi makamında kabul etti.

Son yıllarda Adana'nın birçok branşta milli takımlara sporcu kazandırdığını anımsatan Ataşbak, konuşmasında şunlara yer verdi: "Adana adeta spor kenti oldu. Her branşta milli takımlara sporcu kazandırdığımız gibi, ulusal ve uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapmaktayız. Bunların yanı sıra Elif Aybike Benli gibi onlarca Avrupa ve dünya şampiyonu sporcu yetiştiriyoruz. Elif Aybike Benli, spor sevdalısı bir aileden geliyor. Ağabeyleri Türkiye ve Balkan Şampiyonu Ali Göktürk Benli ve milli takım antrenörü büyük ağabeyi Ahmet Alparslan Benli, Elif'e iyi model olmuşlar. Daha önce de İtalya'nın Rimini Kenti'nde dünya şampiyonu olan Elif'in Avrupa Şampiyonası'ndan da madalya ile döneceğine inanıyorum. Bu gibi başarılı sporculara tüm olanaklarımızı seferber edeceğiz."

Kick Boks Federasyonu Adana İl Temsilcisi Şehmus Baysal da Elif Aybike Benli ile gurur duyduklarını belirtti. Benli'nin tüm kadınlara model olduğunu kaydeden Baysal, İl Spor Müdürü Ataşbak'tan her konuda destek gördüklerini ve koordineli çalıştıklarını ifade etti. Baysal, uyumlu çalışmanın meyvelerini aldıklarını ifade ederek, "Kısa zaman içinde Ramazan Çiçek ve Elif Aybike Benli gibi 2 sporcumuzun dünya şampiyonluğunu kazanmaları, doğru yolda olduğunu kanıtlıyor. Çiçek ve Benli ile yetinmeyeceğiz. Daha fazla Avrupa ve dünya şampiyonları çıkaracağız." diye konuştu.

Antrenör Ahmet Alparslan Benli, sistemli çalışmanın meyvelerini almaya başladıklarını belirterek, sporcusu ve kardeşi Elif Aybike Benli'nin 12 Ağustos Çarşamba günü Avrupa Şampiyonası hazırlık kampı için Bolu'ya gideceğini aktardı.
CİHAN
<< Önceki Haber Spor İl Müdürü Ataşbak: Adana spor kenti oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER