'Cezaevinde Koronavirüs ölümü' iddiası

Samsun’un Bafra Cezaevi’nde 3 yıldır bulunan hükümlü Mehmet Yeter’in (70) geçen hafta Koronavirüs sebebiyle öldüğü iddia edildi.

SHABER3.COM

Bafra Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve şeker hastası olan Mehmet Yeter'in sağlık sorunları sebebiyle 16 Mart’ta 19 Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildiği ve 23 Mart tarihinde sol bacağının kesildiği öğrenildi. 

Yeten, 26 Mart’da hastaneden taburcu edilerek bu kez de Samsun T Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Cezaevinde fenalaşan Mehmet Yeter tekrar kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

SAVCININ YAZISINDA "KORONAVİRÜS'TEN ÖLDÜ" DENİLDİ

Cumhuriyet savcısı tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, “Mehmet Yeter isimli hükümlü Covid-19 hastalığına bağlı sebeplerden dolayı vefat etmiştir. Kişinin ailesine ulaşılamamıştır. Şahsın bulaşıcı salgın hastalık sebebiyle vefat etmiş olması sebebiyle morg gibi ortak sağlık kullanım alanlarında uzun süre bekletilmesinin toplum sağlığının riske sokması ve bulaşıcı hastalık yayılma riskinin artması sebebiyle gerekli önlemler alınarak bekletilmeden talimatın tarafınıza ulaşmasıyla kişinin defin edilmesi rica olunur.” ifadelerine verildi.  

Cumhuriyet'in haberine göre, Mehmet Yeter’in cenazesi, savcılığın yazısının ardından Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri tarafından toprağa verildi. 

OĞLUNA HABER VERİLMEDİ

Yeter’in oğlu Ferhat Yeter, babasının öldüğü bilgisinin cezaevi yönetimi tarafından kendisine bildirilmediğini iddia ederek “Ölümünün üzerinden 5 gün geçmesine karşın hiçbir şekilde ne Samsun Cezaevi kurumu ne de herhangi bir kurumdan tarafımıza haber verilmeden defin işlemi gerçekleştilmiştir. Ölüm haberini önceki gün bir mahkumun beni aramasıyla öğrendim.” dedi. 

Babasının ölümünü araştıran Yeter, “Bacağının kesilmesinden sonra tekrar cezeavine götürülüyor. İnsanlarla temas ettikten sonra fenalaşıyor ve tekrar hastaneye sevk edildiğinde hayatını kaybediyor.” dedi. 

Yeter savcılığın yazısına karşın hastane görevlilerinin babasına yapılan 3 testin negatif çıktığını söylediğini kaydetti.  
<< Önceki Haber 'Cezaevinde Koronavirüs ölümü' iddiası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER