Spor Toto All-Star 2016 nefesleri kesti

Ülker Sports Arena’da gerçekleştirilen Spor Toto All-Star 2016 organizasyonunda Avrupa Karması, Asya Karması’nı 156-136’lık skorla mağlup etti.

Spor Toto All-Star 2016 nefesleri kesti

 Basketbol Süper Ligi'nin yıldızları All Star'da bir araya geldi. Asya Karması, Avrupa Karması'nı 156-136 yendi. Cedi Osman ile Furkan Korkmaz'ın Star Wars gösterisi ilgi çekti. En değerli oyuncu Pınar Karşıyakalı Kenny Gabriel oldu. Üç sayı yarışmasını Fenerbahçe'den Melih Mahmutoğlu, smacı ise Anadolu Efes'ten Furkan Korkmaz kazandı. Basketbol Süper Ligi'ndeki yıldızların düellosuna sahne olan “İstanbul All-Star 2016”da zafer Avrupa Karması'nı 156-136 yenen Asya Karması'nın oldu.  Ülker Sport Arena'da, beyaz forma ile parkeye çıkan Asya Karması'nı Banvit Başantrenörü Selçuk Ernak yönetti. Mavili Avrupa Karması'nın başında ise Galatasaray koçu Ergin Ataman vardı. Organizasyonun En Değerli Oyuncusu (MVP) Asya Karması'ndan 34 sayı, 12 asistle double-double yapan Pınar Karşıyakalı Kenny Gabriel oldu. 

Ataman, hakemi diskalifiye etti
Maçın bitimine 33 saniye kala Ergin Ataman düdüğü ağzına aldı ve hakem Recep Ankaralı'yı diskalifiye etti. Avrupa Karması'nın çalıştırıcı Selçuk Ernak ise diğer otorite Engin Kennerman için aynı uygulamayı yaptı. Bu olay sonrası salondan alkış ve gülüşmeler yükseldi. Tribünleri dolduran taraftarlar, Türk ve yabancı oyuncuların düellosuna şahitlik etti. Turnuva öncesi gerçekleştirilen yetenek, üç sayı ve smaç yarışmasına Türk basketbolcular damgasını vurdu. Yabancı kuralı (5+1) sebebiyle takımlarında süre bulmakta zorlanan yerli isimlerin bireysel performanstaki başarısı dikkat çekti. All-Star 2016'da yetenek yarışmasını Fenerbahçe'den Berk Uğurlu, üç sayı sınavını Fenerbahçe'den Melih Mahmutoğlu, smacı ise Anadolu Efes'ten Furkan Korkmaz kazandı. 

Cedi ve Furkan'dan Star Wars konsepti
Anadolu Efesli Furkan Korkmaz ile Cedi Osman'ın hazırladığı Star Wars (Yıldız Savaşları) konsepti büyük ilgi gördü. Altın jenerasyonun en önemli isimleri arasında gösterilen 1997 doğumlu Furkan Korkmaz ile takım arkadaşı Cedi Osman, Star Wars mizanseni yaptı. Darth Vader kostümüyle yaptığı smaçla jüriden tam puan aldı. Yarışmada 99 puanla birinci oldu. 18 yaşındaki yetenek 10 bin TL kazandı. Renkli görüntülere sahne olan görsel şovlar  NBA'i aratmadı. Öte yandan organizasyon öncesi, kalp krizi sebebiyle yaşamını yitiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için skorbordda kısa bir video gösterimi yapıldı.

Zaman

<< Önceki Haber Spor Toto All-Star 2016 nefesleri kesti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER