12 Dev Adam işi zora soktu

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, İspanya'da devam eden Dünya Kupası 3. maçında Ukrayna'ya 64 - 58 yenildi.

12 Dev Adam işi zora soktu

İspanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2014 Dünya Kupası Basketbol Şampiyonası 3.maçında Ukranya karşısına çıkan A Milli Basketbol Takımımız karşılaşmadan sürpriz bir şekilde 64 – 58 yenik ayrıldı. Bu sonuçla ikincilik şansını tehlikeye sokan millilerimizin Barselona kentindeki üst tur maçlarına kalabilmesi için grupta ilk dörde kalması gerekiyor. Bu bağlamda yarın oynanacak olan Finlandiya karşılaşması büyük önem kazandı.

Karşılaşmaya Ender Araslan, Ömer Aşık, Sinan Güler, Emir Preldzic ve Barış Hersek beşlisi ile çıkan millilerimiz ilk periodun başlangıcında temkinli bir oyun sergiledi. Rakibine iyi bir defans uygulayan oyuncularımız ilk 5 dakikada Ukranya’ya ancak 4 sayı attırabildi. Rakibin oyun sistemini bozan millier ellerine geçirdikleri fırsatları sayıya çeviremeyince fark yapmayı başaramadı.. İlk çeyreğin son saniyelerinde atılan bir üçlükle Ukranya milli takımı eşitliği sağladı ve1. Periyot 13 – 13 berabere bitti.

Karşılaşma 2. Periyot da birincinin aksine hızlı başladı. Karşılıklı basketlerle 12. dakikaya 18 – 16 önde girdik. Ancak ilerleyen dakikalarda millilerimizin yaptığı top kayıpları karşılaşmanın yeniden kısır geçmesine sebep oldu. İlk yarı bittiğinde skor tabelası 26 – 25 millilerimizin bir sayı ile önde olduğunu gösteriyordu. 12 Dev Adam ilk yarıda istediği oyunu sergileyemedi, Dış atışlarda düşük bir oran sağlayan oyuncularımız çok sayıdaki ataktan elleri boş dönünce 26 sayılık gibi düşük bir oran ortaya çıktı. Ukranya milli takımıda hucumda etkili olamadı. Jeter’in ancak 4 sayı kaydetmesi bizim için bir avantaj oldu. A Milli Basketbol takımımızda ilk yarıda en skorer oyuncu 10 sayı ile Ömer Aşık oldu. Ömer diğer iki karşılaşmaya oranla daha etkili bir oyun sergilemesi gözlerden kaçmadı.

2 yarı aynen ilk yarıda olduğu gibi düşük sayı oranı ile geçti. İki takımda hem dış atışlarda hem de pota altında başarılı olamayınca sayı kısırlığı devam etti. Bir ara millilerimizde hatalar çoğalınca bunu fırsata çevirmeyi başaran Ukranya milli takım oyuncuları 28. dakikada skoru 41 – 35 yapmayı başardı. 3. Periot 41 – 39 Ukranya milli takımın üstünlüğü ile bitti. Son 10 dakikaya milliler gene tutuk başladı. Maç boyuncu Ömer Aşık’ın dışında pek varlık gösteremeyen millilerimiz yaklaşık 2 dakika boyunca sadece 2 sayı atabildi.. Son 5 dakikaya ise milliler 50 – 47 geride kapattı. Kalan 5 dakikadada maçta bir varlık gösteremeyen millilerimiz karşılaşmadan 64 – 58 yenik ayrılarak bir üst tur şansını tehlikeye soktu. 12 Dev Adamın yoluna devam edebilmesi için yarın oynanacak olan Finlandiya karşılaşmasında mutlak galip gelmesi gerekiyor.

DHA

<< Önceki Haber 12 Dev Adam işi zora soktu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER