Anderlecht - Galatasaray maçı gollerini seyretmek için tıklayın

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, grubun kritik maçında Anderlecht'e 2-0 yenildi ve Avrupa kupalarına veda etti.

Anderlecht - Galatasaray maçı gollerini seyretmek için tıklayın

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, grubun kritik maçında Belçika deplasmanında Anderlecht'e konuk oldu. 90 dakika sahada yokları oynayan Galatasaray, Belçika ekibine 2-0 yenildi ve bu sonuçla Avrupa Ligi'ne katılma fırsatını da tepti. Anderlecht'e galibiyeti getiren gollerin ikisini de Mbemba kaydetti. 

1. golü izlemek için TIKLAYINIZ

2. golü izlemek için TIKLAYINIZ 

Anderlecht, Galatasaray karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Anderlecht karşısında oyunu ilk bölümde kendi yarı alanında kabul eden Galatasaray, savunmanın kritik müdahaleleriyle kalesini gole kapatırken, ardından rakibinin hızını biraz olsun keserek ileriye çıkmaya başladı. Özellikle Bruma ve Telles’in görev yaptığı sol kanattan rakip kaleye gitmeye çabalayan sarı-kırmızılı ekip bir türlü aradığı pozisyonları yakalayamadı. Bu dakikalarda Anderlecht’in hızlı hücumlarında tehlikeler yaşayan "Cim Bom", Mbemba’nın golüyle de 1-0 geriye düştü ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Orta sahasını kalabalık tutarak Galatasaray’ın rahat oyun kurmasının önüne geçen Belçika ekibi, rakibinin üzerine geldiği bölümlerde ise savunmanın arkasına attığı toplarla tehlikeler oluşturdu. İlk yarının son dakikalarında Mbemba ile skoru lehine çeviren Anderlecht, soyunma odasına avantajlı şekilde gitti.

Anderlecht ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Steven Defour oyundan alınırken yerine Andy Kawaya dahil oldu. Sarı Kırmızılılar ise ikinci devreye de ilk yarıdaki gibi etkili başladı. Oyunu Anderlecht yarı alanına yıkan Galatasaray, 59. dakikada Hamit'le gole çok yaklaştı. Sol çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder pasını ceza yayı gerisindeki Hamit'e gönderdi. Hamit bu mesafeden çok sert vurdu ancak kaleci Sylvio Proto sağ köşeye giden topu yumrukları ile çıkardı.

Temsilcimiz Galatasaray, ilk oyuncu değişikliğini 74. dakikada yaptı. Bruma oyundan alındı, Umut Bulut girdi. 76. dakikada Selçuk'un pasında topu alan Burak Yılmaz, ceza yayının sağ tarafından ceza sahasına girer girmez vurdu ancak top üst direğe çarparak dışarı çıktı. 

Aslan 10 kişi kaldı
Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan, 76. dakikada karşılaşmanın hakemi Ivan Bebek'e yoğun itirazlarda bulundu. Bebek, ikinci sarı kartı gösterdiği Selçuk'u kırmızı kartla oyundan attı. Galatasaray, karşılaşmanın kalan dakikalarını 10 kişi tamamladı. 

Yine Mbemba

Anderlecht, 86. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Kullanılan serbest vuruşta top Muslera'dan sekti. Dönen topu önünde bulunan Mbemba, ağları havalandırdı, skoru 2-0 yaptı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı. Temsilcimiz Galatasaray, Anderlecht'e 2-0 mağlup oldu ve Avrupa kupalarına veda etti. 
<< Önceki Haber Anderlecht - Galatasaray maçı gollerini seyretmek için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER