Bursaspor - Fenerbahçe maçına dair her şey

Bursaspor - Fenerbahçe maçının özeti, istatistikleri, analizi, görüntüleri ve maça dair her şey burada!

Bursaspor - Fenerbahçe maçına dair her şey

Bursaspor,  Son 4 Sezonda Fenerbahçe’yi Yenemedi. ( Son Galibiyet Şampiyonluk Yaşanan 2009-10 Sezonu 22.Haftasında 3-2 )
Bursaspor, son 4 sezonda Fenerbahçe karşısında resmi maçlarda galibiyet alamadı. Fenerbahçe 2010-11 sezonundan beri Bursaspor’a karşı 10 resmi maçta 7 galibiyet 3 beraberlik aldı. 2010-11 sezonunda oynanan iki maç 1-1 ve 0-0 berabere biterken 2011-12 sezonunda oynanan 3 maçı da Fenerbahçe kazanmıştı. Geçen sezon Bursa’da oynanan lig maçı 1-1 berabere bitti. Ziraat Türkiye Kupası gruplarında oynanan iki maçı da Fenerbahçe 3-2 ve 3-0’lık skorlarla kazanmıştı. Fenerbahçe geçen sezon sahasında oynadığı maçı da 4-1 kazandı. Fenerbahçe bu sezonda Bursaspor’u deplasmanda 3-2 yendi. Bursaspor, Fenerbahçe karşısında son galibiyetini şampiyonluk yaşanan 2009-10 sezonu 22.haftasında İstanbul’da 3-2’lik skorla almıştı. 

Fenerbahçe Bu Sezon 3.Kez Uzatmalarda Attığı Golle Galibiyet Aldı. 
Fenerbahçe Süper Lig’de bu sezon 3.kez maçın uzatma dakikalarda attığı golle galibiyet aldı.  Kasımpaşa karşısında mücadele 2-2 devam ederken uzatmalarda Webo’nun golüyle 3-2 kazanan Fenerbahçe 8.haftada K.Erciyesspor karşısında 1-1 devam eden maçı uzatmalarda Emenike’nin golüyle kazanmayı başardı. Fenerbahçe bu haftada 2-2 devam eden maçta Bursaspor’u uzatmalarda Egemen’in golüyle 3-2 yendi. 


Fenerbahçe Süper Lig’de Bu Sezon En Çok Kafa Golü Atan Takım. ( 11 Gol )
Süper Lig’de bu sezon geride kalan 10 haftada 24 gol atan Fenerbahçe takımında bu gollerin 11 tanesi kafa vuruşlarıyla geldi. Webo ve Emenike 3’er kez, Sow 2 kez, Bruno Alves, Yobo ve Kuyt 1’er kez kafa golü kaydetti. Tüm kafa gollerini yabancı oyuncular kaydetti. Pierre Webo ve Emmanuel Emenike bu sezon 4 golünün 3 tanesini kafa vuruşlarıyla kaydetti. 

Fenerbahçe Bu Sezon Korner ve Serbest Vuruşlardan Toplam 9 Gol Buldu. 
Fenerbahçe bu sezon geride kalan 10 haftada 24 gol attı. Fenerbahçe bu gollerinin 9 tanesini korner ve serbest vuruşlardan kaydetti. Kasımpaşa maçında Caner ile serbest vuruş golü atan Fenerbahçe 5-2 kazanılan Sivasspor maçında Bruno Alves ve Kuyt ile kornerden gol bulmuştu. Fenerbahçe ilk haftada köşe vuruşu organizasyonunda Yobo ile gol atarken geçen haftada kornerden gelen topta Moussa Sow ile gol kaydetti. Fenerbahçe 6.haftada köşe vuruşundan oluşan karambolde Kuyt ile golü buldu. Fenerbahçe bu haftada Bursaspor karşısında 2 golünü köşe vuruşundan gelen topa Emenike ve Webo’nun kafa vuruşuyla kaydetti. Son golü ise serbest vuruştan oluşan karambolde Egemen ile buldu.  

Fenerbahçe Son 4 Deplasman Maçında 4 Galibiyet Aldı.  
Fenerbahçe sezonun ilk maçında Torku Konyaspor’a deplasmanda 3-2 kaybetmişti. Bu maçın ardından Fenerbahçe 4 deplasman maçını da kazandı. Kasımpaşa karşısında 3-2, Gençlerbirliği karşısında 1-0 kazanan Fenerbahçe takımı deplasmanda K.Erciyesspor’u 2-1, Bursaspor’u 3-2 yendi. 

Emmanuel Emenike Son 3 Haftada 4 Gol Attı. 
Fenerbahçe’nin Nijeryalı forveti Emmanuel Emenike son 3 haftada 4 gol attı. Sezonun 8.haftasında K.Erciyesspor karşısında son dakikada gol bulan Emenike geçen hafta Gaziantepspor karşısında 2 gol, bu haftada Bursaspor deplasmanında da 1 gol kaydetti. 

Egemen Korkmaz Fenerbahçe Forması Altında İlk Lig Golünü Attı.
Fenerbahçe’ye geçen sezon gelen Egemen Korkmaz sarı-lacivertli forma altında ilk lig golünü Bursaspor karşısında buldu. Fenerbahçe formasıyla geçen sezon Avrupa kupalarında 2 gol bulan Egemen en son Beşiktaş forması altında Fenerbahçe’ye (552 gün önce) lig maçında gol atmıştı. 

Bursaspor Süper Lig’de 496 Dakika Sonra Gol Yedi. 
Bursaspor sahasında oynadığı Fenerbahçe maçında 63.dakikada gol yedi. Bursaspor böylece 496 gün sonra Süper Lig’de kalesinde gol gördü. Fenerbahçe maçına kadar oynadığı son 4 maçta gol yemeyen Bursaspor 5.haftada oynanan Ç.Rizespor maçında 17.dakikada Cernat’ın golüne engel olamamıştı. 

Bursaspor’da Bu Sezon En Golcü Oyuncu Batalla Oldu. 
Bursaspor bu sezon Süper Lig’de oynadığı 10 maçta 10 gol kaydetti. Bursaspor takımında en golcü isim 3 golle Batalla oldu. Atılan diğer 9 golü 4 oyuncu paylaştı. Ferhat Kiraz, Enes Ünal ve Murat Yıldırım 2 kez, Sebastian Pinto 1 kez fileleri havalandırdı. 
<< Önceki Haber Bursaspor - Fenerbahçe maçına dair her şey Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER