Çaykur Rize ilki başardı

SPOR Toto Süper Ligde Çaykur Rizespor, sahasında Eskişehirspor'u 3-0 mağlup etti.

Çaykur Rize ilki başardı

Bu sezon ilk kez evinde maç kazanan yeşil mavililer sahasında 287 gün sonra galibiyetle tanıştı. Çaykur Rizespor’un gollerini 2'nci dakikada Deniz, 14'üncü dakikada Eren ile 52'nci dakikada Lafferty attı. Eskişehirspor'da 18'inci dakikada Lawal kırmızı kart gördü.

DUA EDEN İMAM İÇİN TEZAHÜRAT

Bu sezon evinde maç kazanamayan Çaykur Rizespor için emekli imam Necati Hutoğlu, Yeni Şehir stadyumunda takımın galip gelmesi için dua etmişti. Hutoğlu’nun bu duası sonrası takımın bu sezon sahasında ilk galibiyeti alması üzerine taraftarlar, 'Necati Hoca' lehine tezahüratta bulundu.

MAÇIN ARDINDAN

SPOR Toto Süper Ligde sahasında Eskişehirspor'u 3-0 mağlup eden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, maç sonunda düzenlediği basın toplantısında aldıkları galibiyetle sahasında kazanamayan takım unvanını sildiklerini söyledi.

Oyuncularının iyi mücadele ettiğini ifade eden Karaman, "Haklı bir galibiyet aldığımıza inanıyorum. Oyun içerisinde küçük de olsa gergin anlar oldu. Biz bu galibiyetle sahasında kazanamayan takım unvanı sildik. Bu galibiyetle iki basamak yukarı çıktık. Bu maratonu ve bu maçları iyi değerlendirerek gerekli sonuçları almamız lazım. Rakiplerimiz de aynı şeyleri düşünüyor. Minimum hata ile yolumuza devam etmeliyiz."

"DUA İYİ GELDİ"

Karşılaşma öncesi emekli imamın Yeni Şehir Stadyumunda yaptığı duanın sorulduğu Karaman, “Buna bakılırsa Suudi Arabistan dünya şampiyonu olmalı. Tabii ki dua önemli, Allah’tan isteme önemli. Biz Müslüman insanlarız. Bu işin ayrı tarafı. Bunu farklı şekilde dile getirmek sosyal medyada da alay konusuna döner. Bizim kazanamama şanssızlığımız vardı. Tabii dua iyi geldi diyelim" dedi.

MİCHAEL SKIBBE: HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUZ

Eskişehirspor teknik direktörü Michael Skıbbe, aldıkları 3-0’lık mağlubiyetten dolayı büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını belirterek "İlk dakikalarda yediğimiz 2 gol ve gördüğümüz kırmızı kart bizi üzdü. İkinci yarıda ikili mücadelelerle savaşmaya çalıştık İkinci yarıda bizde rakipte gol pozisyonlarına girdi. Rakip bizden çok gol pozisyonuna girdi. Çaykur Rizespor'u tebrik ediyorum. Galibiyeti hak ettiler. Üç kere 1-0 kaybedeceğimize bir kere 3-0 kaybedelim. Haftaya oynayacağımız Bursaspor maçında bu mağlubiyeti telafi edeceğiz."

ÇAYKUR RİZESPOR BAŞKANI: HOCANIN KATKISI OLMUŞTUR

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, ligde yukarı sıralara çıkmak adına önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Kalkavan, emekli imamın yaptığı dua ile ilgili ise "Galibiyette hocanın duasının katkısı mutlaka olmuştur" dedi.
<< Önceki Haber Çaykur Rize ilki başardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER