"Cesur ve hazır bir takım izleyeceksiniz"

Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli, Arsenal maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.



Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Arsenal maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.


UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki ikinci maçında yarın Arsenal ile karşılaşacak Galatasaray'da, teknik direktör Cesare Prandelli, deneyimli bir takıma karşı mücadele edeceklerini ve taktiksel olarak dengeli bir futbol ortaya koymaları gerektiğini söyledi.

"Cesur ve hazır bir takım izleyeceksiniz"

İtalyan teknik adam, maçın oynanacağı Emirates Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Deneyimli ve kaliteli bir takıma karşı oynayacağız. Yarı sahamızda taktiksel olarak dengeli olmamız gerekiyor. Rakibimiz topun kendisinde olmasını isteyecektir. Arsenal karşısında belli bir oyunu olan cesur ve hazır bir takım izleyeceksiniz. Top kaybettiğinde hemen geri almaya çalışan bir takım göreceğinize emin olabilirsiniz" diye konuştu.

Cesare Prandelli, Sivasspor karşısında ortaya konan fizik kalitesinin Arsenal maçında da devam edip etmeyeceğine yönelik soruya, "O maçta yaptığımız kilometreleri her maçta yapmamız gerekiyor. Bu, Avrupai bir ortalama. Rakibimize alan bırakmamamız lazım. Yarın kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız" yanıtını verdi.

Kadroda değişikliğe gidecek mi?

Sarı-kırmızılı takımın oynadığı 6 resmi maçta da farklı on birlerle sahaya çıktığının hatırlatılması üzerine deneyimli teknik adam, antrenmanda futbolcuların son durumlarına bakacaklarını, ihtiyaç duyulması halinde değişikliğe gidebileceklerini söyledi.

Cesare Prandelli, İngiliz ekibindeki sakat futbolcuların fazlalığının Galatasaray'ın oyun planını etkileyip etkilemeyeceği sorusuna karşılık, "Rakibimizde çok önemli oyuncular eksik. Ama Arsenal'ın kadrosu her zaman birinci sınıf oyuncularla doludur. Takım oyunu oynuyorlar. Biz de büyük bir takım gibi sahaya çıkıp oyunumuzu oynamaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

İtalyan teknik adam, Galatasaray'ın geçen yıl Emirates Kupası'nda Arsenal'i yendiğinin anımsatılması üzerine de bu deneyimlerin önemli olduğunu ve psikolojik açıdan avantaj sağlayabileceğini aktardı.

AA
<< Önceki Haber "Cesur ve hazır bir takım izleyeceksiniz" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER