Cumhurbaşkanlığı Kupası Fenerbahçe'nin

Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Galatasaray Odeabank’ı yenen Fenerbahçe kazandı.

Cumhurbaşkanlığı Kupası Fenerbahçe'nin

Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Galatasaray Odeabank’ı 56-48'lik skorla mağlup eden Fenerbahçe kazandı. 22. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası Fenerbahçe'nin. Samsun’da oynanan karşılaşmada Galatasaray Odeabank’ı 56-48'lik skorla mağlup eden sarı lacivertli ekip kupanın sahibi oldu.

Yeni Yaşar Doğu Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Samsun Tekkeköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ziya Aydın, Samsun İlkadım Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Turan, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, TBF Asbaşkanları ve TBF Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra TBF Genel Sekreteri Celal Arısan da izledi.

Kuanitra Hollingsvorth ile Tina Charles’ın pota altından bulduğu sayılarla skor üreten Fenerbahçe, ilk 3 dakikayı 2-4 önde geçti. Şebnem Kimyacıoğlu ve Miljana Bojovic’in karşılıklı üçer sayılık basketlerinin ardından 4.dakikada Sarı Lacivertliler durumu 9-12’ye getirdi. Reklam molasının ardından önce Birsel Vardarlı Demirmen’in asistini bir sonraki pozisyonda da hücum ribaundundan skor bulan Tina Charles, farkı da 7 sayıya çıkarttı (9-16). Ancak baskılı savunmasıyla rakibine kolay sayı şansı vermeyen Galatasaray Odeabank, Dubljevic ve Bahar Öztürk ile skor üretti. 

İlk periyotu 14-16 önde tamamlayan Fenerbahçe, ikinci çeyreğin başında McCoughtry ve Bojovic’in sayılarıyla etkili oldu. Martinez’in penetreleriyle rakibinin savunma dengesini bozan Galatasaray Odebank, 15.dakikaya girilirken durumu 22-22’ye getirdi. Ancak bu dakikadan sonra Tina Charles ve Birsel Vardarlı Demirmen ikilisiyle 10-0’lık seri yakalayan Sarı Lacivertliler, 17.dakikada skoru 22-32 yaptı. Kalan üç dakika içerisinde Galatasaray Odeabank potasında sayı görmezken, Martinez ve Bone ile de dört sayı buldu. İlk yarı sonunda Fenerbahçe, soyunma odasına 26-32 üstün gitti.

Miljana Bojovic’in asistiyle üçüncü çeyreğin ilk hücumunda Kuanitra Hollingsvorth ile basket bulan rakibi karşısında sarı kırmızılılar, Bahar Çağlar ile serbest atış çizgisine gitti. Reklam molasının ardından da takımlar hücumda skor üretmekte zorlandı. Nuria Martinez’in oyuna ağırlığını koymasıyla hücumlardaki suskunluğunu bozan Galatasaray Odeabank, 27. dakikada farkı 2 sayıya indirdi (34-36). Mola alan Fenerbahçe, ara sonrasında Birsel Vardarlı Demirmen ile rakibinin serisine son verdi. Üçüncü periyotu da sarı lacivertliler, Miljana Bojovic’in son saniyede kaydettiği orta mesafe isabetiyle 34-44 üstün tamamladı. 

Mücadelenin final periyotuna iki takımda hücumda ilk 1.5 dakika boyunda skor kaydedemedi. Angel McCoughtry’nin serbest atış çizgisinde bulduğu tek isabet ve Tina Charles’ın da dört sayısıyla Sarı Lacivertliler, 15 sayılık farkı yakaladı (34-49). Bahar Öztürk’ün basketiyle rakibinin serisine nokta koyan Galatasaray Odeabank, Kelsey Bone’un da devreye girmesiyle durumu 42-49’a getirdi. Ancak son bölümlerde kontrollü oyununu sürdüren Fenerbahçe, maçtan da 48-56 galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe'ye şampiyonluk kupası ve madalyaları ile Galatasaray Odeabank'a ikincilik madalyalarını Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük ve Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Akın Suel sundu.

Salon: Yeni Yaşar Doğu
Hakemler: Aytuğ Ekti, Halil Baldemir, Altuğ Köselerli
Galatasaray Odeabank (48): Nuria Martinez 11 (2 ribaund- 4 asist), Kelsey Bone 14 (8 ribaund- 2 asist), İrem Naz Topuz, Ayşegül Günay, Queralt Casas 4 (4 ribaund), Deniz Çolakoğlu 2 (2 ribaund), İnci Güçlü, Jelena Dubljevic 4 (8 ribaund), Bahar Öztürk 8 (4 ribaund- 2 asist), Şebnem Kimyacıoğlu 3 (2 ribaund), Bahar Çağlar 2 (3 ribaund)
Fenerbahçe (56): Olcay Çakır, Birsel Vardarlı Demirmen 5 (6 ribaund- 3 asist), Cansu Köksal (2 ribaund- 1 asist), Kübra Ekşi, Tuğba Palazoğlu (1 ribaund), Tuğçe Canıtez, Kuanitra Hollingsvorth 7 (7 ribaund- 2 asist), Hülya Çoklar, Miljana Bojovic 8 (2 ribaund- 5 asist), Tina Charles 18 (11 ribaund- 1 asist), Angel McCoughtry 18 (8 ribaund), Astou Ndour
1. Periyot: 14-16
2. Periyot: 12-16
3. Periyot: 8 -12
4. Periyot: 14-12
Sonuç: 48 - 56 (Fenerbahçe lehine)
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanlığı Kupası Fenerbahçe'nin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER