Dünya Kupası'nda ilk derece geldi, üçüncülük tescillendi

FIFA 2014 Dünya Kupası, üçüncülük maçında Hollanda, ev sahibi Brezilya'yı 3-0 mağlup ederek dünya üçüncüsü oldu. Ev sahibi Brezilya'da tam bir hayal kırıklığı yaşandı..

Dünya Kupası'nda ilk derece geldi, üçüncülük tescillendi

Dünya Kupası üçüncülük karşılaşmasında ev sahibi Brezilya ile karşılaşan Hollanda, mücadeleyi 3-0 kazandı ve turnuvayı üçüncü olarak tamamladı. Yarı finalde Almanya'ya 7-1 yenilen Brezilya, turnuvayı üçüncü sırada bitirerek taraftarını teselli etmeyi hedefliyordu. Ancak 3. dakikada Robben ile penaltı kazanan Hollanda'da Van Persie vuruşu gole çevirince maçın başında 1-0 geriye düştü.

Mücadelenin 17. dakikasında bu kez Blind Brezilya ağlarını havalandırırken ilk yarı Hollanda'nın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda Brezilya'nın gol arayıları sonuç vermezken 90+1'de Wijnaldum maçın 3-0 sona erdiğini belirten golü attı.

Bu sonucun ardından Hollanda Dünya Kupası'nı üçüncü olarak tamamlarken büyük hayal kırıklığı yaratan ev sahibi Brezilya ise turnuvayı dördüncü olarak tamamladı.

Stat: Estadio Nacional
Hakemler: Djamel Haimoudi (Cezayir), Redouane Achik (Fas), Abdelhak Etchiali (Cezayir)
Brezilya: Julio Cesar, Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell, Luiz Gustavo (Dk. 46 Fernandinho), Paulinho (Dk. 57 Hernanes), Ramires (Dk. 73 Hulk), Oscar, Willian, Jo
Hollanda: Cillessen (Dk. 90+3 Michel Vorm), Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Dirk Kuyt, Daley Blind (Dk. 70 Daryl Janmaat), Jordy Clasie (Dk. 90 Joel Veltman), Wijnaldum, Guzman, Arjen Robben, Robin van Persie
Goller: Dk. 3 Robin van Persie (penaltıdan), Dk. 17 Daley Blind, Dk. 90+1 Wijnaldum (Hollanda)
Sarı kartlar: Dk. 2 Thiago Silva, Dk. 54 Fernandinho, Dk. 68 Oscar (Brezilya), Dk. 9 Arjen Robben, Dk. 36 Jonathan de Guzman (Hollanda)

CİHAN

<< Önceki Haber Dünya Kupası'nda ilk derece geldi, üçüncülük tescillendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER