Emirates Kupası Galatasaray'ın

Galatasaray, Emirates Kupası'nda Arsenal ile karşılaştı. Arsenal 1 - 2 Galatasaray

Emirates Kupası Galatasaray'ın

Londra'da düzenlenen Emirates Cup'ta Galatasaray, şampiyon oldu. Dün oynanan ilk maçta Porto'yu 1-0 mağlup eden Sarı-kırmızılı takım, bugün de Arsenal'ı 2-1 mağlup etti. Galatasaray'ı galibiete taşıyan golleri Drogba (2) kaydetti. Atılan gollerin de bir puan sayıldığı turnuvada Sarı-kırmızılı takım, 9 puanla turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları kapsamında İngiltere'nin Londra kentinde katıldığı Emirates Cup'ın ikinci gününde ev sahibi Arsenal ile karşı karşıya geldi. Emirates Stadium'da TSİ 18.20'de başlayahn karşılaşmada ilk yarıyı, 39. dakikada atılan gol ile Arsenal 1-0 önde bitirdi. 78. dakikada Drogba'nın attığı gol ile Galatasaray beraberliği yakaladı. Drogba, 87. dakikada attığı gol ile Galatasaray'ı 2-1 öne geçti. 

Maçtan sonra düzenlenen kupa töreninde sarı-kırmızılı futbolcular ve teknik heyet, "Şampiyon Cim Bom Bom" tezahüratlarıyla kupayı kaldırdı. Kupa, takım kaptanı Sabri ile bu maça kaptan olarak çıkan Eboue'nin ellerinde havaya yükseldi. Tören sonrasında futbolcular kupayla hatıra fotoğrafı çektirdi.
               
Sarı-kırmızı taraftarlar, törenin ardından Kulüp Başkanı Ünal Aysal için de "En büyük başkan, bizim başkan" yönünde tezahüratta bulundu.


Terim yönetimindeki Cimbom, 13 yıl önce de Wenger'in Arsenal'ini UEFA Kupası finalinde devirip kupayı uzanmıştı  


Ayrıntılar geliyor...

Dakika 1: İlk tehlikeli atak Arsenal'den geldi. Melo'nun kaptırdığı topla buluşan Sanogo'nun karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden vuruşunda Muslera başarılıydı.
 
Dakika 16: Elmander'in sağ çaprazdan vuruşunda top kaleci Szczesny'nin üzerine gitti. 
 
Dakika 18: Riera'nın bireysel hatası sonrası kaleciyle karşı karşıya kalan Walcott, topu kaleci Muslera'nın üzerinden aşırttı, top auta gitti. 

Dakika 39: Walcott, Arsenal'i öne geçirdi.

Dakika 47: Galatasaray'ın gole çok yaklaştı. Eboue'nin ara pasına Amrabat çok iyi hareketlendi. Faslı oyuncu topu soluna çekip vuruşunu yaptı ancak Szczesny, köşeden çıkardı.

Dakika 50: Bu kez Arsenal etkili geldi. Ceza sahasına gönderilen uzun topu kontrol eden Chamberlain, Muslera ile karşı karşıya geldi. Bu oyuncunun dar açıdan yaptığı etkisiz vuruş Muslera'da kaldı.

Dakika 73: Sneijder ceza sahsası dışı sol çaprazında  buluştuğu topu alır almaz vuruşunu yaptı. Szczesny, bu pozisyonda da başarılı.

Dakika 78: GOOOLLL... Drogba, attığı penaltıyla Galatasaray'a eşitliği getirdi.

Dakika 87: GOOOLLL... Drogba, Galatasaray'ı öne geçirdi. 1-2

Emirates Kupası'nda Porto'yu Felipe Melo'nun penaltıdan attığı gol ile mağlup eden Galatasaray, ikinci maçında ev sahibi Arsenal ile karşılaşıyor.

ARSENAL 1-2 GALATASARAY

STAT: Emirates
SAAT: 18.20
YAYIN: Lig TV / Smart Spor

ARSENAL: Szczesny, Jenkinson, Sagna, Mertesacker, Gibbs, Arteta, Ramsey, Chamberlain, Cazorla, Walcott, Sanogo
TEKNİK DİREKTÖR: Arsene Wenger

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Chedjou, Riera, Melo, Engin, Hamit, Amrabat, Elmander, Umut
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim


 

<< Önceki Haber Emirates Kupası Galatasaray'ın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER