FLAŞ! Aziz Yıldırım ile ilgili karar verildi

Trabzonspor'un Aziz Yıldırım hakkında yaptığı itirazı değerlendiren 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararını verdi. Mahkeme Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanmasına hükmetti.

FLAŞ! Aziz Yıldırım ile ilgili karar verildi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Trabzonspor ve Bucaspor kulüplerinin, "şike" davasında aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılanması yönündeki karara yaptığı itirazı reddetti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, bir süre önce, "Futbolda şike" davası kapsamında hakkında verilen hüküm Yargıtayca onanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanması ve bu kişiler için infaz işlemlerinin geri bırakılması yönündeki mahkeme kararına, Trabzonspor ve Bucaspor kulüplerinin avukatları aracılığıyla yaptığı itirazı değerlendirdi.

Mahkeme heyeti, Trabzonspor ve Bucaspor avukatlarının itiraz sebeplerini haklı kılacak herhangi bir durum söz konusu olmadığından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararın (yeniden yargılama) yasa ve usule uygun bulunduğunu belirterek, itirazın yasa ve usule uygun olmadığı gerekçesiyle oy birliğiyle reddetti.



13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ TALEPLERİ KABUL ETMİŞTİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz Haziran ayında şike davasında aldıkları cezalar kesinleşen Aziz Yıldırım ile birlikte bazı şüphelilerin yaptığı "Yeniden yargılama" ve "İnfazın ertelenmesi" başvurularını karara bağlamış ve bu talepleri kabul etmişti.

TRABZONSPOR VE BUCASPOR İTİRAZ ETMİŞTİ

Bunun üzerine Trabzonspor ve Bucaspor, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdulah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl'ın "Yeniden yargılama" ve "İnfazın ertelenmesi" taleplerinin kabul edilmesi kararına itiraz etmişlerdi.

TRABZON VE BUCA'YA RET, YILDIRIMA' MÜJDE

Bu itirazları 1 Eylül tarihinde karara bağlayan mahkeme, Trabzonspor ve Bucaspor'un itirazlarını reddederek, dosyayı bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.

SON KARAR GELDİ: YENİDEN YARGILANMA

Ve itirazı değerlendiren 14. Ağır Ceza Mahkemesi bugün kararını verdi. Mahkeme Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanmasına hükmetti. Dosya 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri gönderildi.

<< Önceki Haber FLAŞ! Aziz Yıldırım ile ilgili karar verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER