Fenerbahçe Avrupa'ya gidemezse futbolcular gidecek...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Avrupa’ya gidilememesi durumunda maddi yükü azaltmak için iyi bir teklif gelmesi halinde bazı isimlerin satışına izin verecek. Yönetim yıllık maliyetleri 25 milyon euroyu bulan yabancıları elden çıkararak ciddi bir darboğazın önüne geçecek

Fenerbahçe Avrupa'ya gidemezse futbolcular gidecek...

Fenerbahçe Yönetimi bir yandan UEFA Tahkim Kurulu için hazırlıklarını sürdürürken, bir yandan da olumsuz bir senaryo için planlarını yapıyor.

İki yıl Avrupa’dan men cezasını kaldırabilmek adına tüm kozlarını oynamaya hazırlanan sarı-lacivertli kulüp, cezanın düşmemesi halinde B planını hemen devreye sokacak. İlk olarak sayısı 11’i bulan yabancı oyuncuların bazıları gönderilecek, maddi yük azaltılacak. Bu yüzden iyi bir teklif gelmesi halinde yabancı futbolcuların satışı için Başkan Aziz Yıldırım’dan onay çıktığı öğrenildi. Kulüp gelen önerileri masaya yatıracak, ciddi bir kâr sağlanıyorsa o isimle yollar hemen ayrılacak.

Artık tüm gözünü 15 Temmuz’da çıkacak karara çeviren Fenerbahçe Yönetimi, işlerin istenildiği gibi gitmemesi halinde kulübü sıkıntıya sokmamak için her türlü radikal kararı almaktan kaçınmayacak.

Maliyet çok yükseldi

Yöneticiler kendi aralarında yaptıkları toplantıda Fenerbahçe’nin Avrupa’dan uzak kalması durumunda maddi olarak ciddi bir darboğaz yaşanabileceği konusunda görüşbirliğine vardı. İki yıl boyunca gelirleri TL üzerinden kazanacak kulübün futbolculara yapacağı ödemenin euro cinsinden olması sıkıntı yaratacak. Son dönemde kurun 2.5’lere çıkması kulübün ödemelerinin daha da artmasına yol açtı. Örneğin geçen sezon sarı-lacivertli kulüpten toplamda 4 milyon euro kazanan Kuyt için TL cinsinden yaklaşık 8.8 milyon TL ödendi. Şimdiki kurla ise 10 milyon TL’nin üzerinde bir ödeme söz konusu olacak.

Tüm bu olumsuzlukları göz önüne alan yönetimin, Raul Meireles, Moussa Sow, Milos Krasic ve Miroslav Stoch gibi oyuncuların 3 Temmuz sürecinde olduğu gibi gitmelerine izin vermesi bekleniyor.
<< Önceki Haber Fenerbahçe Avrupa'ya gidemezse futbolcular gidecek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER