Fenerbahçe'de en zor derbi seçimi

Emenike mi, Webo mu, yoksa Sow mu kenarda kalacak. Ersun Yanal derbi öncesi kara kara düşünüyor.

Fenerbahçe'de en zor derbi seçimi

İşte Yanal'ın kafasındaki senaryolar....

PİERRE WEBO’SUZ SENARYO

1- Yanal ’ın ilk düşüncesi Webo’nun olmadığı bir 11. Tıpkı Bursaspor maçında olduğu gibi Webo’yu ikinci devre oyuna sokup G.Saray savunmasının düştüğü anlarda başarılı oyuncudan faydalanabilir. Ersun Yanal eğer Webo’yu kulübeye çekerse, Emenike’yi hücumun en önünde oynatacak. Yanal maçın kötü gitmesi durumunda orta alandan bir oyuncu eksiltip Webo ile Kuyt’ı da katarsak 4 hücumcuya dönebilir. Skor iyi giderse takımını rahatlatmak için Webo’yu 70. dakikadan sonra oyun düzenini bozmadan sahaya sürebilir. Webo’nun takım rakip sahaya yığıldığında daha etkili olacağını düşünen Yanal böyle bir tercih yapabilir.

EMMANUEL EMENIKE’SİZ SENARYO

2- Ersun Yanal’ın ikinci senaryosu Emenike’yi kulübede bekletmek. Bu senaryoda Webo, Moussa Sow ve Dirk Kuyt rakip savunmayı yorduktan sonra Emenike, 60. dakikadan sonra oyuna girer ve yüksek fizik gücüyle rakip savunmayı dağıtır.

Yanal’ın bu senaryo üzerine de durduğu biliniyor. Webo’nun klasik santrafor özelliklerine sahip olması bu durumu biraz daha olası hale getiriyor.

Son haftalarda bir hayli formda olan ve gollerine devam eden Emenike’nin maçın başına kalabalık Galatasaray savunması arasında kaybolmaması için Yanal kendisini kulübede oturtmayı düşünebilir.

MOUSSA SOW’SUZ SENARYO

3- Olasılığı en düşük senaryo. Ama olmama ihtimali de yok. Sow son haftalarda Kuyt ve Alper’den sonra en çok koşan oyuncu. Bu üçlü içinde yaratıcılık özellikleri en yüksek olan oyuncu olması da senaryonun şansını düşürüyor.

Yanal bu ihtimali tek şart ile düşünebilir. O da şu... G.Saray, hücum ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkarsa Sow yerine Emenike ve Webo’nun yan yana oynaması tercih edilebilir. Açık oynayacak bir Webo’nun duvar olma özelliğinden, Emenike’nin ise süratindan, kontrataklarda faydalanalir Ersun Hoca...
<< Önceki Haber Fenerbahçe'de en zor derbi seçimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER