Fenerbahçe'den ders gibi uygulama

Fenerbahpçe'nin stadı Şükrü Saraçoğlu'na kar uğramadı...

Fenerbahçe'den ders gibi uygulama

Türk Telekom Arena'da Juventus ile oynanan karşılaşma öncesi ve sonrasında saha zeminin adeta patates tarlasına dönmesi çok konuşulmuştu. Önce yağan karın zeminde hemen birikmesi ve zemin ısıtması tartışmaları gündeme geldi. Ardından stadın çatısının hala kapanmaması çok konuşuşdu.

Kürekle zemin temizleme çok tartışıldı 

Maçın oynandığı gün ise temizleme çalışmalarının saha zeminine etkisi dünya basınına manşet oldu. UEFA'nın kaşrılaşmayı oynatalım isteğine Galatasaray yönetiminin TT Arena ısrarının eklenmesi, zemindeki çimlerde giderilmesi güç aşınmalara sebep oldu. Hatta Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynayacapı Balıkesirspor karşılaşmasını başka stadyuma aldırmak için TFF ile iletişime bile geçti. Stadın açıldığı günden bu yana zemin sorunu yaşayan Galatasaray'a UEFA'dan da tehdit gibi açıklama geldi. Karşılaşmaların böyle bir zeminde asla oynanmayacağını belirten UEFA, çatı ve zemin ısıtma sorunlarının giderilmesini istedi.

Fenerbahçe yönetimi erken davrandı 

Bu akşam sahasında Akhisar Belediyespor'u ağırlayacak olan Fenerbahçe ise Galatasaray'ın yaşadığı sıkıntıdan ders aldı ve saha zeminine erken müdahale etti. Geçtiğimiz sezonlarda da yaşanan sert hava koşullarına rağmen saha zemini bozulmayan Fenerbahçe bu sefer de işi sıkı tuttu. İstanbul'u günlerdir beyaz esarete bürüyen kar yağışı, Saracoğlu Stadı'Nın zeminine neredeyse uğramadı. Fenerbahçe yönetimi aldığı önemli onlemlerle stadının zeminini kardan korudu. Çimlerin de hayatta kalmasını sağlayan sarı lacivertliler, Akhisar Belediyespor karşılaşmasının sorunsuz oynanmasını sağlayacak.
<< Önceki Haber Fenerbahçe'den ders gibi uygulama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER