Fenerbahçe'nin Ersun Yanal kararı

Fenerbahçe Yönetimi karar vermek için şampiyonluğu bekliyor...

Fenerbahçe'nin Ersun Yanal kararı

Sarı-lacivertli yönetimin şu ana kadar deneyimli hoca ile herhangi bir görüşmede bulunmadığı, bunun başlıca sebebinin ise toplantıdan çıkacak sonuçların öğrenilmesi halinde takımın bundan etkilenebileceği olduğu belirtildi.

Salı günü yapılan yönetim kurulu toplantısında da kamuoyunun merak ettiği bu detayla ilgili tek kelime konuşulmadı. Ancak Milliyet’in edindiği bilgilere göre yönetim kurulu üyelerinin büyük çoğunluğu Ersun Yanal ile devam etmeye sıcak bakıyor. Bunda en büyük etken ise Yanal’ın bu sezon takıma oynattığı futbol, elde ettiği başarı ve bunun yanında aldığı düşük ücret. Yanal, Fenerbahçe’den bundan önceki teknik adamlara göre daha az para alıyor. Bu da Yanal’ın tercih edilmesinde önemli etkenlerden birini oluşturuyor. Yöneticilerin ağırlıkla “Bu şartlarda Yanal’dan iyisini mi bulacağız. Hem başarılı, hem de ucuz. Takımı da artık tanıyor” görüşünde birleştiği öğrenildi.

Başka bir yerli teknik adamın gündemde olmaması, gelecek olası bir yabancı teknik adamın isteyeceği ücret ve transferlerin kulübe ek yük getirebileceği ihtimali yüzünden Yanal, sadece teknik değil ekonomik açıdan da şimdilik daha cazip duruyor.

Fenerbahçe Kulübü, Yanal’dan önce Aykut Kocaman’a yıllık 1 milyon 750 bin dolar, Daum’a 3.2 milyon euro, Aragones’e 3 milyon euro, Zico’ya 1.5 milyon euro ödüyordu. Ersun Yanal ise sarı-lacivertli kulüple 1.5 milyon dolara anlaşmıştı.

Bu arada teknik adam konusunda Başkan Aziz Yıldırım’ın henüz görüş belirtmediği öğrenildi. Yakın çevresine dahi bu konuyla ilgili düşüncelerini aktarmayan Yıldırım’ın kararı bu
konuda belirleyici olacak. Skorer
<< Önceki Haber Fenerbahçe'nin Ersun Yanal kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER