Fikret Orman'dan adaylık açıklaması

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Kulübü’nün 2016 seçimlerinde tekrar aday olacağını söyledi.

Fikret Orman'dan adaylık açıklaması

Beşiktaş Kulübü’nün 2015 yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı açılış konuşmasında Yalçın Karadeniz’in söylemlerine cevap vermek için kürsüye gelen başkan Fikret Orman, önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Orman, şöyle devam etti:

"Divan Kurulu Başkanımız bir konuşma yaptı burada. İsterdim ki burada değil keşke benimle konuşsaydı. Bilgisayarımız çöktüğü için rapor halinde sunamadık. Arkadaşlara o zaman dedimki toplantıyı 1 hafta erteleyelim. Haftaya raporlarla çıkalım dedim. Fakat denetleme kurulu başkanı uygundur dese de divan kurulumuz bu toplantıyı yapmak istediğini söyleyince bugün yapmak zorunda kaldık. Yoksa dediğim gibi raporlarla haftaya karşınızda olacaktık. Bugün bizim bu borçları kaçırma ya da gizleme gibi bir durumumuz olamaz. Ayrıca burası bir genel kurul değildir. Bir istişare etmek ve tavsiyeleri almak için raporları sunmak istedik. Bilgisayarlarda problem oldu ve bugün giderilmiş. 15 gün içerisinde mali raporlar herkesin elinde olacak."

"KİMSEYE MİNNET ETMİYORUZ"

Kulübün borçları olduğu dönemde kimseden borç almadıklarının altını çizen Başkan Fikret Orman, "Bugün kulübümüzün, UEFA da şu anda bizim bir tane olumsuz dosyamız yoktur. Futbolcularımıza hiçbir borcumuz yoktur. Bizim borcumuz göreve geldiğimizde 575 milyon liraydı. Şimdi bizim durum vahim de yahu soruyorum futbol durumumuz ortada. Kimseye borç yok. Ben ve arkadaşlarım hep beraber mayıs ayında kongreye gideceğiz. O zaman borçları konuşacağız. Stat yok, seyirci yok, bir yandan borcunuz olmayacak bir yandan amatör şube bile kapatmadan mücadele edeceksiniz. 25 kartal yuvası vardı şimdi yakında 75 olacak." dedi.

Orman ayrıca Yalçın Karadeniz’in ‘Galatasaray, adasını satsa borçlarını öder’ açıklamalarına da "Kuruçeşme Galatasarayı’n değil ki hazinenin olan bir yeri nasıl satacaklar efendim. Biz kimseye minnet etmeden, kapısını çalmadan borcumuzu ödedik ödüyoruz." cevabını verdi.

"ŞAMPİYON OLACAĞIZ. BİR YERE KAÇACAĞIMIZ YOK"

Bu sezon sonu şampiyon olacaklarını belirten Başkan Orman, UEFA yetkililerinin bile kulübü düzlüğe nasıl çıkardınız? diye sorduklarını söyledi. Başkan Fikret Orman, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim neyimiz var herşeyden önce adamlığımız var. Herşeyimiz açıktır. Kimse sponsorluk bulamazken biz çorabımıza bile reklam alacak bir kulübüz. Allah’ın izniyle şampiyon olacağız. Bunu konuşacağımıza gelmişiz neleri konuşuyoruz. Lütfen soruyorum bu değirmenin suyu nereden geliyor? Diyebilir misiniz ki birilerinin kapısına gittiler de borç aldılar? Hayır diyemezsiniz. Şunu buradan söyliyeyim 2016’da da adayım. Bir yere gideceğimiz yok kaçacağımız da yok. Bir yere borç bıraktığımız da yok. Geçen gün UEFA temsilcileri geldi. Yemek yedik. ‘Ya bu işi nasıl yapıyorsunuz?’ dediler. ‘Allah yardım ediyor.’ dedim."

FENERBAHÇE’YE CEVAP

Beşiktaş Kulübü Başkanı son olarak Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın son zamanlarda kendileriyle ilgili açıklamalarına da cevap verdi. Orman, şunları ifade etti:

"Biz hiçbir kulüp hakkında açıklama yapmayız. Beşiktaş Kulübü stadını iyi planlayamadı diyorlar. Bizim stadımız rakip statlar gibi değil. İkincisi yine aynı kulüp ‘Beşiktaş şikeye katıldı mı?’ diyor. Halen söylüyorum. Beşiktaş bu konuda konu mankeni olmuştur. Yine başka bir açıklama Beşiktaş’ın marka değeri yok dedi aynı camia. Ben Beşiktaş’ın haklarını savunmakla mükellefim. Biz nezaket ve spor ahlakı istiyoruz. O camialar düşman kazanıp sonra kenetlenmeye çalışmasınlar yakışmıyor."

BORÇ 431 MİLYON LİRA

Bu arada Beşiktaş Kulübü Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel kulübün borcunun 431 milyon küsür olduğunu başka bir denetleme şirketi ise borcu 575 milyon lira olarak sunduğunu söyledi. Tuncel, kesin durumu haftaya raporlayacaklarını da sözlerine ekledi.
<< Önceki Haber Fikret Orman'dan adaylık açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER