Galatasaray - Juventus maçı özeti

Galatasaray, Juventus'u 1-0 yendi ve Şampiyonlar Ligi'nde tur atladı. İşte Galatasaray Juventus maçı özeti... Galatasaray, iki gün süren maçta Juventus'u tek golle bitirdi.

Galatasaray - Juventus maçı özeti

Şampiyonlar Ligi B Grubu erteleme maçında Galatasaray, 86. dakikada Sneijder'in golüyle Juventus'u 1-0 yenerek grubu ikinci sırada tamamladı ve Devler Ligi'ne devam etti. Juventus ise grup üçüncüsü olduğu için UEFA Avrupa Ligi'ne düştü.


Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan ve Portekizli hakemin düdük çaldığı maçta Galatasaray'a galibiyeti ve turu getiren golü 86. dakikada Sneijder attı.


MAÇIN ÖZETİ:

4. dakikada gelişen Galatasaray atağında, Riera'nın sol kanattan ceza sahasına ortasında Juventus savunması topu taca atarak tehlikeyi büyümeden önledi.

13. dakikada gelişen Galatasaray atağında, Riera'nın sol kanattan ortasında Drogba kale önünde topa kafa ile dokunamayınca top ters kanattan taca çıkarken, Galatasaray da önemli bir fırsatı değerlendiremidi.

16. dakikada Juventus'tan Vidal'in sağ kanattan ortasında Llorente ceza sahası içinde topu kontrol etti, sonrasındaki şutunda top yandan az farkla auta çıktı.

19. dakikada kazanılan serbest vuruşu Galatasaray adına Selçuk kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan kullandı. Barajı da geçen top kaleci Buffon'un kontrolünde yandan az farkla auta çıktı.

31. dakikada yoğun kar yağışından dolayı ceza sahası çizgileri belirlenmesi için maçı durduran hakem, 20 dakika ara verdiği mücadeleyi daha sonra erteledi ve bugün saat 15.00'te oynanmasına karar verdi.

32. dakika bir gün aranın ardından Galatasaray-Juventus mücadelesi hakem atışıyla kaldığı yerden başladı.

36. dakikada gelişen Juventus atağında Tevez'in şutunda top Llorento'da kaldı. bu futbolcu da çapraz pozisyonda şutunu çekti; ancak savunmaya çarpan meşin yuvarlak, direk dibinden kornere çıktı.

41. dakikada Tevez, Galatasaray yarı alanında kaptığı topla ceza alanına kadar girdi. Çapraz pozisyonda kalan Arjantinli futbolcu yatarak vuruşunu yaptı; ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı, 0 - 0 tamamlandı.

54. dakikada Selçuk'un pasında topla buluşan Drogba, meşin yuvarlağı Sneijder'e aktardı. Hollandalı futbolcu da rakibinden sıyrılarak ceza alanı sol çaprazından şutunu çekti; ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

57. dakikada Burak'ın pasında ceza alanı dışında topla buluşan Drogba, yerden sert vurdu; ancak meşin yuvarlak kaleci Buffon'dan döndü. Dönen topa Burak müdahale edemeyince Galatasaray, mutlak bir golden oldu.

79. dakikada Vidal'ın sağ kanattan ceza alanı ortasında Tevez, meşin yuvarlağı gerilerden gelen Marchisio'ya indirdi. Marchisio da bekletmeden vuruşunu yaptı; ancak kaleci Muslera, yerden gelen topu yatarak kontrol etmeyi başardı.

84. dakikada Selçuk'un pasında ceza alanı dışında topla buluşan Sneijder'in sol ayakla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, üstten auta çıktı.

86. dakikada Sneijder, Galatasaray'ı 1 - 0 öne geçirdi. Bu dakikada Umut'un uzun pasında ceza alanı önünde Drogba, topu ceza alanına aşırttı. Meşin yuvarlağı takip eden Sneijder, hızlıca topu rakibinden sıyırdı ve sağ ayağıyla meşin yuvarlağı uzak direk dibinden ağlara gönderdi: 1 - 0.

Karşılaşmada kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Galatasaray'ın 1 - 0 üstünlüğü ile sona erdi.
<< Önceki Haber Galatasaray - Juventus maçı özeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER