Galatasaray - Real Madrid eşleşmesinin en ince detayları

Galatasaray ve Real Madrid. İşte zorlu eşleşmenin bilinmeyen yönleri..

Galatasaray - Real Madrid eşleşmesinin en ince detayları

Galatasaray'ın UEFA  Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleştiği İspanya'nın dünyaca ünlü takımı Real  Madrid, kupanın favorilerinden biri olarak gösteriliyor.
         
Kadrosunda çok sayıda yıldız oyuncunun bulunduğu teknik direktör Jose  Mourinho yönetimindeki İspanyol devi, bu sezon La Liga'da şampiyonluk yarışında  geride kalmasına karşın, ''Devler Ligi''nde gözünü kupaya dikmiş durumda.
         
UEFA Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasında katılan Real Madrid, D Grubu'nda  Almanya'nın Borussia Dortmund, Hollanda'nın Ajax ve İngiltere'nin Manchester City  ekipleriyle karşılaştı. Grubunu 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle  Borussia Dordmund'un ardından ikinci sırada tamamlayan İspanyol ekibi, 2. turda  güçlü İngiliz takımı Manchester United ile eşleşti. Real Madrid, sahasındaki ilk  maçta İngiliz ekibi ile 1-1 berabere kaldı. İngiltere'de Türk hakem Cüneyt  Çakır'ın yönettiği ve verdiği kararların tartışıldığı rövanş maçında rakibini 2-1  mağlup eden Real Madrid, adını çeyrek finale yazdırdı.
         
Galatasaray daha önce 2 kez yendi
         
Galatasaray ile Real Madrid, daha önce Avrupa kupalarında 3 maçta karşı  karşıya geldi.
         
Sarı-kırmızılı takım, UEFA Kupası'nı kazandığı 2000 yılında ''Devler  Ligi''nde şampiyon olan Real Madrid ile UEFA Süper Kupa maçında karşılaştı.  Monaco'da 25 Ağustos 2000 tarihinde oynanan maçta rakibini, 1-1 biten normal süre  sonrası Mario Jardel'in uzatmada attığı ''altın golle'' 2-1 mağlup eden  Galatasaray, Süper Kupa'nın sahibi oldu.
         
''Cim Bom'', UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2000-2001 sezonunda çeyrek finalde  karşılaştığı Real Madrid'i ilk maçta İstanbul'da 2-0 geriden gelip 3-2 mağlup  etti. Rövanş maçında deplasmanda İspanyol ekibine 3-0 mağlup olan sarı-kırmızılı  takım, kupadan elendi.
         
1958-1959 sezonunda ise Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 2. turunda  Beşiktaş ile karşı karşıya gelen Real Madrid, sahasında 2-0 yendiği siyah-beyazlı  takım ile İstanbul'da 1-1 berabere kaldı ve tur atladı.
         
Golcüler karşı karşıya
         
         
Galatasaray-Real Madrid eşleşmesi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sezonun en  golcü futbolcuları olan Burak Yılmaz ile Cristiano Ronaldo'yu karşı karşıya  getirecek.
         
Grup maçları ve 2. turda toplam sekizer gol kaydeden Burak Yılmaz ve  Cristiano Ronaldo, ''Devler Ligi''nde gol krallığı yarışında zirvede yer alıyor.
         
         
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile yakın dostluğu olan Real  Madrid'in dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho, sarı-kırmızılı takımda  bulunan birkaç futbolcu ile daha önce çalıştı.
         
İngiltere'nin Chelsea takımını çalıştırdığı dönemde Didier Drogba ile  önemli başarılar kazanan Portekizli teknik adam, Inter'de Wesley Sneijder, Real  Madrid'de de Hamit Altıntop ile çalıştı.
         
La Liga'daki durumu
         
Real Madrid 27. haftası geride kalan İspanya 1. Futbol Ligi ''La Liga''da  58 puanla lider Barcelona'nın 13 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor.
         
Şampiyonluk yarışında geride kalan İspanyol ekibi, La Liga'da 27 maçta 18  galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda 66 gol atan Real  Madrid, kalesinde ise 25 gol gördü.
         
Real Madrid, İspanya Kral Kupası'nda Atletico Madrid ile finalde mücadele  edecek.
         
Kadrosu
         
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak  gösterilen Real Madrid'in kadrosunda Türk asıllı oyucu Mesut Özil'in yanı sıra,  birbirinden ünlü yıldız oyuncular bulunuyor.
         
İspanyol ekibinin bu sezonki kadrosunda bulunan futbolcular şunlar:
         
Kaleciler: Iker Casillas, Antonio Adan, Jesus Fernandez, Diego Lopez
         
Savunma: Raphael Varane, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao, Ricardo  Carvalho, Marcelo, Alvaro Arbeloa, Raul Albiol, Nacho
         
Orta saha: Sami Khedira, Kaka, Mesut Özil, Xabi Alonso, Michael Essien,  Juanfran, Luka Modric, Jose Callejon, Angel Di Maria, Casemiro
         
Forvet: Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gonzalo Higuain, Denis  Cheryshev
<< Önceki Haber Galatasaray - Real Madrid eşleşmesinin en ince detayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER