Galatasaray- Fenerbahçe derbisi ile ilgili ilginç istatistik

Derbiye atanan hakem Cüneyt Çakır, kariyerinde 7 kez Galatasaray- Fenerbahçe maçı yönetti. 4 kez Fenerbahçe kazanırken, Galatasaray 2 kez kazanabildi...

Galatasaray- Fenerbahçe derbisi ile ilgili ilginç istatistik

Cüneyt Çakır daha önce 7 kez Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbi maçı yönetti. Bu maçlarda 4 kez Fenerbahçe galip gelirken, 2 kez Galatasaray sahadan galip ayrılabildi, 1 maç berabere sona erdi. 

Çakır'ın gösterdiği 10 kırmızı kart;

08.03.2006 tarihinde Z.Türkiye Kupasında oynanan maçı Fenerbahçe evinde 2-1 kazanırken aynı sezon 22.04.2006 tarihinde Süper Lig'de oynanan maçı sarı-lacivertli takım sahasında 4-0 kazanmış maçta Saidou kırmızı kart görmüştü. 27.02.2008 tarihinde oynanan Z.Türkiye Kupası maçında ise bu sefer Galatasaray sahasında 2-1 kazanmış maçta Fenerbahçe'den Volkan Demirel, Diego Lugano ve Gökhan Gönül, Galatasaray'dan Lincoln kırmızı kart görmüştü. 28.03.2010 tarihinde Süper Lig’de oynanan maçta ise Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray’ı  1-0 mağlup etmişti. 2010-11 sezonunda Süper Final Şampiyonluk grubu son maçında Fenerbahçe ile Galatasaray 0-0 berabere kalmış maçta Fenerbahçe takımından Dia ve Galatasaray takımından Ujfalusi kırmızı kart görmüştü.2012-13 sezonu başında oynanan TFF Süper Kupası maçında ise Galatasaray sahadan 3-2 galip ayrılmış Cüneyt Çakır sarı-kırmızılı takımdan Engin Baytar’a kırmızı kart göstermişti. Cüneyt Çakır bu karşılaşmada Galatasaray lehine 1 penaltı kararı vermişti. 2012-13 sezonunda Süper Lig’de oynanan maçı Fenerbahçe sahasında 2-1 kazanırken Volkan Demirel ve Sabri Sarıoğlu kırmızı kart görmüştü.

Cüneyt Çakır, Geçen Sezon Süper Lig'de En Fazla Görev Alan Hakem Olmuştu 

Cüneyt Çakır 24 maçla geçen sezon Süper Lig’de en fazla görev alan hakem olmuştu. Cüneyt Çakır 24 maçta görev alırken 11 kez penaltı, 4 kez kırmızı kart kararı verdi. Cüneyt Çakır geçen sezon Süper Lig kariyerinde (34 haftalık sezonlarda) en çok maçta görev aldığı sezonuna ulaşmıştı.  

Cüneyt Çakır, Geçen Sezon Süper Lig'de En Çok Penaltı Kararı Veren Hakem Olmuştu. 

Süper Lig’de geçen sezon en çok penaltı kararı veren hakem Cüneyt Çakır oldu. Cüneyt Çakır 24 maçta 6 kez ev sahibi, 5 kez deplasman takımına olmak üzere toplamda 11 kez penaltı noktasını göstermişti.

Cüneyt Çakır Geçen Sezon Galatasaray’ın 5 Karşılaşmasında Görev Aldı.

Cüneyt  Çakır geçen sezon Süper Lig’de 3.haftada oynanan Eskişehirspor–Galatasaray 0-0, 9.haftada oynanan K.Erciyesspor – Galatasaray 2-4, 20.haftada oynanan Galatasaray – Eskişehirspor  3-0, 22.haftada oynanan Galatasaray – Beşiktaş 1-0 ve 30.haftada Galatasaray-Kasımpaşa 0-4 karşılaşmalarında görev yaptı. Çakır bu maçlarda Galatasaray lehine 1 penaltı kararı verirken, 1 kez de kırmızı kart gösterdi. Cüneyt Çakır geçen sezon Galatasaray’ın en çok maçını yöneten hakem olmuştu.

Cüneyt Çakır Geçen Sezon Fenerbahçe’nin 3 Karşılaşmasında Görev Aldı.

Fstats'ın analizine göre; Cüneyt Çakır geçen sezon Süper Lig’de Fenerbahçe’nin 3 maçında görev yaptı. Fenerbahçe’nin 13.haftada Beşiktaş ile 3-3 berabere kaldığı karşılaşmayı yöneten Çakır, bu maçta hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe takımından birer oyuncuya kırmızı kart göstermişti. Cüneyt Çakır ayrıca 23.haftada oynanan Fenerbahçe – Gençlerbirliği 2-0 karşılaşmasında ve 27.haftada 3-0 kazandığı Bursaspor maçlarında görev aldı. Cüneyt Çakır bu karşılaşmalarda Fenerbahçe lehine toplamda 2 kez penaltı kararı vermişti.

Cüneyt Çakır Bu Sezon Süper Lig’de 3 Maçta Görev Aldı.

Cüneyt Çakır bu sezon Süper Lig’de 1.haftada oynanan İ.Başakşehir-Kasımpaşa 1-1, 3.haftada oynanan Bursaspor-Beşiktaş 0-1 ve Eskişehirspor-Ç.Rizespor 1-2 maçlarında görev aldı. Cüneyt Çakır sezonun ilk kırmızı kartını da İ.Başakşehir takımından Rotman’a göstermişti. 

<< Önceki Haber Galatasaray- Fenerbahçe derbisi ile ilgili ilginç istatistik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER