Galatasaray Juventus karşısında zafer arıyor

Galatasaray'ın bu akşam Juventus ile oynayacağı mücadele çok büyük önem taşıyor,

Galatasaray Juventus karşısında zafer arıyor

Galatasaray, Juventus’u yenerse gruptan 2. olarak çıkıyor. Berabere kalırsa Avrupa Ligi için Kopenhag’ın Real Madrid önünde puan kaybını bekleyecek. Cim Bom kaybederse, Avrupa Ligi bileti için Kopenhag’ın mutlaka yenilmesi gerekecek.

TAKIMLARIN MUHTEMEL 11'İ


JUVENTUS: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Marchisio, Asamoah, Llorente, Tevez

STAT: TT Arena 

SAAT: 21.45

YAYIN: Star TV 

HAKEM: Pedro Proenca (Portekiz)

İşte iki takımın maçlarıyla ilgili dikkat çeken analiz...

Galatasaray İle Juventus Arasında Avrupa Kupalarında Oynanan 5 Maçın 3 Tanesi Berabere Bitti. 

Galatasaray ile Juventus takımları Avrupa kupalarında 5 kez karşılaştı. 1998-99 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında İtalya’da oynanan maç 2-2, İstanbul’da oynanan maç 1-1 berabere bitmişti. 2003-04 sezonunda yine Şampiyonlar Ligi gruplarında İtalya’da kazanan 2-1 skorla Juventus olurken Galatasaray Almanya’da oynanan mücadeleyi Hakan Şükür’ün golleriyle 2-0 kazanmıştı. Bu sezonda İtalya’da oynanan maç 2-2 berabere bitti. Juventus, Avrupa kupalarında Galatasaray dışında bir kez de Fenerbahçe ile eşleşmişti. 1996-97 sezonunda yine Şampiyonlar Ligi gruplarında Fenerbahçe ile oynayan Juventus takımı İstanbul’da 1-0, sahasında 2-0 galip gelmişti. 

Galatasaray, Juventus’u Yenerse 2.Kez Şampiyonlar Ligi Gruplarından İki Sezon Üst Üste Çıkmış Olacak.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi gruplarında geçen sezon 2.sırada yer alıp bir üst tura çıkmıştı. Schalke 04 karşısında da başarılı olup çeyrek final oynayan Galatasaray bu sezonda gruptan çıkma şansını son maça taşıdı. Galatasaray sahasında Juventus’u yenerse grubunu 2.sırada bitirip bir üst tura çıkacak. Galatasaray daha önce 2000-01 ve 2001-02 sezonlarında ilk grup aşamasında üst üste başarılı olup 2.tur grup aşamasına geçmişti. Mircea Lucescu yönetimindeki Galatasaray 2000-01 sezonunda çeyrek finalde oynarken 2001-02 sezonunda 2.grup aşamasında elenmişti. 

Galatasaray Şampiyonlar Ligi Gruplarında En Çok Gol Yediği Sezonunu Yaşıyor. 

Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 5 maçta 14 gol yedi. Galatasaray böylece Şampiyonlar Ligi gruplarında en çok gol yediği sezonuna ulaştı. Daha önce 1999-2000 ve 2000-01 sezonlarında 6 maçta 13 gol yiyen Galatasaray, Juventus maçında 3 gol daha yerse Beşiktaş’a ait Türk takımları içinde Şampiyonlar Ligi gruplarında en çok gol yiyen takım ünvanına ortak olacak. Beşiktaş, 2001-02 sezonunda 6 grup maçında kalesinde 17 gol görmüştü.  

Galatasaray Sahasında İtalyan Takımlarına Karşı 9 Maçtır Yenilmiyor. 

Galatasaray Avrupa kupalarında İtalyan takımlarına karşı sahasında başarılı sonuçlar aldı. Galatasaray, İtalyan takımlarına karşı sahasında son 9 maçında 6 galibiyet 3 beraberlik alırken yenilmedi. Galatasaray Avrupa kupalarında İtalyan takımlarına karşı sahasında sadece 1962-63 sezonunda AC Milan karşısında 3-1 kaybetmişti. 

Juventus Son 9 Resmi Maçında 8 Galibiyet 1 Beraberlik Aldı ve Kaybetmedi.

Juventus son 9 resmi maçında rakiplerine kaybetmedi. Bu süreçte sadece sahasında Real Madrid ile berabere kalan Juventus diğer 8 maçı kazandı. Son 9 maçının 7 tanesinde gol yemeyen Juventus en son 23.10.2013 tarihinde deplasmanda Real Madrid karşısında 2-1 kaybetmişti. 

Didier Drogba, Juventus Karşısında Oynadığı 3 Maçta da Gol Attı. 

Galatasaray’ın Fildişi Sahilli oyuncusu Didier Drogba kariyeri boyunca Juventus’a karşı 3 maça çıktı. Drogba bu 3 maçta da gol atmayı başardı. Galatasaray formasıyla Juventus’a 1 gol atan 1 asist yapan Drogba, Chelsea ile 2008-09 sezonunda Juventus’a karşı hem 2-2 biten hem de 1-0 kazanılan maçta 1’er gol atmıştı. 

Juventus Şampiyonlar Ligi Gruplarında Bu Sezon En Çok Şut Çeken Takım.

Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon geride kalan 5 hafta sonunda en çok şut çeken takım Juventus oldu. Juventus 105 şut ile bu alanda ilk sırada yer alırken 59 kez kaleyi buldu ve %56 isabet oranı yakaladı. Juventus 5 maçta toplam 9 gol kaydetti. Galatasaray ise 5 maçta toplam 53 şut çekti. 

Juventus Bu Sezon Şampiyonlar Ligi’nde En Çok Penaltı Kullanan Takım. ( 4 Kez )

Juventus bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 5 maçta 9 gol atarken bu gollerin 4 tanesini penaltıdan kaydetti. Juventus böylece gruplarda en çok penaltı kullanan takım oldu. Arturo Vidal 4 penaltı golü atarken toplamda da attığı 5 golle grupta Juventus’un en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor. 

Umut Bulut, Galatasaray’ın Bu Sezon Şampiyonlar Ligi’nde En Golcü Oyuncusu.

Umut Bulut bu sezon Galatasaray forması altında Şampiyonlar Ligi’nde sadece 136 dakika sahada kaldı ve 3 gol attı. Real Madrid karşısında iki farklı maçta 2 gol atan Umut Bulut deplasmanda oynanan Juventus maçında da 1 gol atmıştı. Umut Bulut Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon her 45,33 dakikada 1 gol atıyor.

Roberto Mancini 2010-11 Sezonunda M.City Takımında Görev Yaparken Avrupa Kupalarında Juventus Karşına Çıkmıştı. ( 2 Maçta Berabere Bitmişti )

Galatasaray’ın İtalyan teknik direktörü Roberto Mancini 2010-11 sezonunda Avrupa kupalarında Juventus ile karşılaşmıştı. Manchester City takımının başında görev yapan Mancini, UEFA Avrupa Ligi gruplarında Juventus ile oynadığı 2 maçı da 1-1 berabere bitirmişti. Mancini, Galatasaray’ın başında da ilk maçını Juventus karşısında çıkmış ve yine berabere kalmıştı. Mancini teknik direktörlük kariyeri boyunca Juventus ile oynadığı 18 resmi maçta 6 galibiyet 8 beraberlik 4 yenilgi aldı. 
<< Önceki Haber Galatasaray Juventus karşısında zafer arıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER