Galatasaray'ın bu sezon giyeceği yeni forma tanıtıldı

Galatasaray Kulübü, 2014–15 Sezonuna özel üçüncü formasını tanıttı.

Galatasaray'ın bu sezon giyeceği yeni forma tanıtıldı

Galatasaray'ın resmi internet sitesinde şu ifadelere yer verildi;

Türkiye’nin lider takımı maçlara cesaret ve yenilikçiliği ifade eden mor renginin iki tonuna sahip formasıyla maçlarda boy gösterecek. Galatasaray yeni sezondaki üçüncü formasında, yeşil sahada etkisini artırmak için koyu mor renginin iki tonunu tercih edecek. Forma, şort ve çorapların her birinin önünde morun açık tonu, arka kısımlarında ise daha koyu bir rengi bulunuyor.

 
Bu iki ton kitin her iki yanında bulunan sarı çizgi ile birbirinden ayrılıyor. Bu sarı çizgiyle Galatasaray'ın meşhur ev sahibi formasının renklerinden biri onurlandırılmış oluyor. Bu çizgiler yakadan başlayarak, iki omuzdan forma ve şortun iki yanına uzanıp, çoraplara kadar iniyor.
 
Oyuncular hareket halinde olduklarında bu çizgi de hareket ederek oyuncuların vücut hatlarını vurgulayıp hız algısını yaratıyor. Bu iki parçalı görünüm geleneksel bir futbol tasarımı fakat bunu önde ve arkada kullanmak yeni bir eğilim.
 
Bu eşsiz canlı forma ışık altında daha da canlanıyor ve yoğun renk ışıltısı vererek oyuncuların sahada kendilerini daha çok göstermelerini sağlıyor. Aynı zamanda, forma koyu mor renkli polo yakası ve üç düğmeli yaka açıklığı ile klasik bir dizayn sunuyor.
 

Yakanın iç-arka kısmında Galatasaray'ın iç saha renkleriyle işlenmiş şampiyonluk forsu ve Türkiye'nin lider ve en başarılı takımı olmasına dikkat çeken "İlklerin Ve Enlerin Takımı" ifadesi yer alıyor.
 
Nike'ın tarzını ve tutkusunu ön plana çıkaran bu yeni forma aynı zamanda oyunculara performans, forma teknolojisi ve çevresel sürdürülebilirlik konularındaki en son yenilikleri sunmak üzere tasarlandı.
 
NIKE DRI-FIT TEKNOLOJİSİ

Nike Dri-Fit teknolojisi, teri vücuttan atarak formanın ve şortun dışına çıkarıyor ve ter burada hızlı bir şekilde buharlaşıyor.

Bu da oyuncuların daha serin, kuru ve rahat kalmalarını sağlayarak en iyi performanslarını göstermelerine olanak tanıyor.
 
Formanın kilit bölgelerine yerleştirilen lazer-kesim havalandırma delikleri ve file paneller oyuncuların vücutlarının hava almasını sağlayarak performanslarını arttırırken aynı zamanda vücut ısılarını da sahada kaldıkları doksan dakika boyunca düzenliyor.
 
Yeni formalarda pamuk ve geri dönüştürülmüş polyesterden imal edilen çift-dokumalı kumaş kullanılarak, terin kumaşa nüfuz etmesi önlenmiş, daha yumuşak bir doku ve baştan aşağı daha düzgün bir görünüm elde edilmiş.
 
ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Nike formaların üretiminde çevresel sürdürülebilirliğe odaklanmaya devam ederek, bu yılki formalarda geri dönüştürülmüş polyester kullandı.
 
Bu formalar rakipsiz bir performansın artılarını sağlarken aynı zamanda çevreye verilen zararı en aza indirgiyor.

Formalar geri dönüştürülmüş plastik su şişelerinden üretiliyor. Şortlar yüzde yüz geri dönüştürülmüş polyesterden üretilirken; formalar yüzde 96 geri dönüştürülmüş polyesterden, çoraplar ise yüzde 78 polyesterden üretilmiş.
 
Her formanın ortalama yüzde 18'i geri dönüştürülmüş plastik şişelerden elde edilen materyallerden imal edilmiş ve Nike geçmiş dört yıl boyunca üretimde kullanılan şişelerin neredeyse iki milyar adetini atık gömme sahalarından sağlamış.
 
Geri dönüşümlü polyester Nike kullanımı aynı zamanda tüm süreçlerde harcanan enerjiyi yüzde 30'a kadar azaltır.
 
YENİ VE GÜNCELLENMİŞ KUSURSUZ ŞEKİL

Nike, güncellenmiş ve mükemmel şekil doğrultusunda forma takımlarını oluşturmak için dünyanın önde gelen birçok futbolcusunun üç boyutlu vücut görüntülerini aldı. 
 
Yeni ölçüler vücudun formayla beraber daha doğal hareket etmesini sağlıyor ve oyuncunun konfor ve performansını rahatlıkla artırıyor.
 
2014 Nike Elite Match Fit çorapları aynı zamanda futbol için özel olarak yaratılan güncel tasarım ve pürüzsüzlük sağlar.
 
Nike tasarımcıları, oyun boyunca bir çoraptan ne beklenildiği hakkında görüş elde etmek için birçok seçkin oyuncuyla konuştu.
 
Ayakkabı tabanı herhangi bir kaymayı önlemek için sağlam temeller oluşturmayı sağlarken; darbenin en çok oluştuğu noktalar olan başparmak ve topuk kemiği etrafında konfor ve korumayı sağlayan stratejik olarak konulan boşluklar bulunmaktadır.
 
Oyuncunun dokunuşunu güçlendirmek için daha az malzeme kullanılırken, ayağın üzerinde ve bileğin üzerindeki esneyebilen oyuklar yığılmayı engeller.
<< Önceki Haber Galatasaray'ın bu sezon giyeceği yeni forma tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER