Galatasaray'ın eski yöneticisinden şok iddialar

Galatasaray'ın eski ikinci başkanı Prof.Dr Mehmet Helvacı, başkanlık için aday olabileceğini ama bunun için 40 milyon dolarlık proje üretmesi gerektiğini, aksi halde Galatasaray'ın Avrupa'ya gitmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Galatasaray'ın eski yöneticisinden şok iddialar

Galatasaray'ın eski ikinci başkanı Prof.Dr Mehmet Helvacı, Ünal Aysal'ın devam etmesi en doğru yoldur. Sezon sonuna kadar devam etmeli; ancak etmiyorsa bir adaylık çalışması içerisindeyim. Galatasaray bu sezon 40 milyon dolarlık proje üretmezse gelecek sezon Avrupa'da oynayamayacak. Ben ancak bu projeyi üretirsem aday olurum. Yoksa getirip anahtarları bana verseniz, al sen yap deseniz yapmam. Bu vebalin altına girmem. Mecbur kalırsam açıklarım" dedi.

BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN FİNANS ÇALIŞMASI YAPIYORUM, AMA ÜNAL BEY ADAY OLURSA ONU DESTEKLERİM
 
Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Helvacı, "Projelerim zaten hazırdı; güncelledim. Galatasaray'ın önünde ciddi mali sorun var. Bu mali sorunun aşılabilmesi için gelecek olan başkan adayının bu konuda çalışma yapmış olması gerekir. Ben bu çalışmayı yapıyorum; ama süre kısıtlı. Ben önce kazanayım; sonra hazırlık yaparım demem. Önce hazırlıklarımı tamamlarım. Galatasaray takımlarının başarısız kılma riskini almam. Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu finans çalışması içerisindeyim. Bugün yarın tamamlayacağım. Bunu tamamladıktan sonra benim için durum netleşmiş olacak. Ünal bey devam kararı alırsa, ben tereddütsüz Ünal bey lehine oy kullanırım" şeklinde konuştu.

SEÇİM SEZON SONUNDA YAPILMALI DOĞRU OLAN BUDUR
 
Ünal Aysal'ın aday olacağına ihtimal vermediğini belirten Helvacı, "İhtimal vermiyorum; ama gönlüm bunu istiyor. En büyük olasılık, en büyük şans bu durumda var. Diğer her olasılıkta, yeni gelen ismin sistemi adapte olması Galatasaray'ın başarısını etkileyecektir. Biz bu seçimi Mayıs'ta, Haziran'da yapabiliriz. Kendimi kurtarıp, Galatasaray'ın başarısız olmasını göze alamam. Ben kendimi kurtarma kaygısı taşımam; ama Galatasaray başarılı olmalı. Benim prensibim tamamen Galatasaray'dır" dedi.

40 MİLYON DOLARLIK KAYNAK ÜRETİLMEZSE, GALATASARAY GELECEK SEZON AVRUPA'DA OYNAYAMAYACAK
 
Sportif AŞ'nin iki yıllık genel kurulunda yer aldığını ve Galatasaray'ın mali tablosuyla ilgili bilgiyi aldığını belirten Prof.Dr. Mehmet Helvacı, "Galatasaray şu anda UEFA'nın mali kriterleri çerçevesinde 40 milyon dolar bir bilanço eksidedir. Yeni başkan gelip 40 milyon doları cebinden çıkarıp kasaya koysa, bu iş düzelmez; tam tersi olur. UEFA nezdinde Galatasaray 80 milyon dolar eksi bilançoda olur. Mesele benim para bulmam değil. Biz bunu bulabiliriz, ama bu meseleyi çözmüyor. Gelecek kişinin cebinde olan para meseleyi düzeltmiyor, ikiye katlanıyor. Yapılması gereken Galatasaray için para üretmektir. Henüz satımı gerçekleşmeyen Galatasaray forma reklamını 1 yıllığına 10 milyon dolara, sırttaki reklamı da 5 milyon dolara satabilirse, 1 yıllığına 15 milyon doları kasamıza koymuş oluruz. Biz bunu 10 yıllığına da satsak UEFA bunun 1 yıl olanına bakar. Biz bununla birlikte 25 milyon dolar daha Galatasaray için ek gelin yaratmak durumundayız. Galatasaray adına yaratmak mecburiyetindeyiz. Biz bunu yapmazsak Galatasaray bu sezon şampiyon olsa bile önümüzdeki sezon Avrupa'da top koşturamayacak. Cezalı olacak. Durum bu, herkesin bunu bilmesi, buna göre davranması gerekiyor. Bir takım laf kalabalıkları içerisinde bunlar örtülüyor. İnsanlara yanlış bilgi veriliyor. Zengin başkan sorunu çözmez. Zengin başkan sorunu büyütür. Galatasaray'ın Avrupa'dan uzaklaşmasına neden olur. Önemli olan zenginlik değildir, Galatasaray başkanının bilgi ve becerisinin olmasıdır. Kulüp adına ne kadar para üretecekleridir. Başkan adayları bu çalışmayı yapmadan gelirlerse şu pozisyonda Galatasaray 2016'da Avrupa'da oynayamayacaktır. Arkadaşlarımız böyle bir projeyle gelmedikleri taktirde 2016, 2017 ve 2018'de de oynayamayacak hale gelecektir. Galatasaray için proje üreterek durumu düzeltebiliriz" ifadelerini kullandı.

40 MİLYON DOLARLIK KAYNAK BULURSAM ADAYIM
 
Galatasaray için 15 milyon dolarlı proje ürettiğini belirten Helvacı, "Geri kalan 25 milyon dolar hâla askıdadır. Şu anda da bunun görüşmelerini yapıyorum. Bugün netleşecek. Galatasaray adına 40 milyon dolar getirecek projeyi üretebilmişsem o zaman ben de bu seçim yarışına girebilirim. Diğer arkadaşlarımın girdiklerine göre ürettiklerini var sayırım. Öyle olması gerekir. Galatasaray'ın başarısı benim için her şeyden önemlidir. Benim başkanlığımdan da önemlidir.

POLAT'IN ARSENAL MAÇI ÖNCESİ BUNLARI SÖYLEMİŞ OLABİLECEĞİNE İHTİMAL VERMİYORUM
 
Galatasaray eski başkan Adnan Polat'ın açıklamalarını dinlemedim; ama Arsenal maçı öncesi buna benzer açıklamalar yapmış olmasına ihtimal vermem. Sözlerinin arasından bazı şeyler cımbızlanarak çekilmiş olabilir. Bilmiyorum, ama zamanlaması açısından doğru değil. Arsenal maçını beklesek ve sonrasında eleştiri yapsak daha iyi olabilir. Ben de eleştiriyorum. Ben de Ünal Aysal'la ilgili Adnan beyin fikirlerinden başka fikirler paylaşmıyorum. Tam tersine ben de kendisinin fikirlerini benimseyebilirim; ancak Arsenal maçından önce eleştiri yerine destek vermeliyiz. Eleştiri maçtan sonra yapılabilirdi. Benim eleştirilerimi bugün ifade etmem yakışık almaz. Eleştirilerimi maçtan sonraki günlerde yapmayı uygun buluyorum.

GALATASARAY BAŞKAN'I KİMSEYİ İŞARET ETMEMELİ
 
Ünal Aysal'ın başkanlık için Cemal Özgörkey'i destekleyeceğini açıklamasıyla ilgili olarak ise Helvacı, "Galatasaray Başkanı'nın kendinden sonra birilerini işaret etmesi, camiada çok görülmüş bir durum değildir. Herkese eşit mesafede olmak zorundadır. Galatasaray Başkanı'nın kızdığı Galatasaraylılar olabilir; ama kucaklayıcı olmak durumundadır. Bir kişiyi tercih etmesini bekleyemeyiz. Herkesi eşit mesafede olması gerekir. Birini işaret etmiş olması da bir avantaj sağlamaz. Eğer Cemal Özgörkey aday oluyorsa bu çok doğal ve normaldir. Ne kadar çok başkan adayı olursa Galatasaray bundan yararlanır.
<< Önceki Haber Galatasaray'ın eski yöneticisinden şok iddialar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER