Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçına damgasını vuran olay

Fenerbahçe'nin tek golle galip geldiği maçta öne çıkan olaylar.

Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçına damgasını vuran olay

Fenerbahçe Süper Lig’de Üst Üste 5.Galibiyetini Aldı. ( Fenerbahçe Geçen Sezonda Süper Lig’de En Fazla 5 Maçlık Galibiyet Serisi Yakalamıştı. ) 

Fenerbahçe Süper Lig’in son 5 haftasında 5 galibiyet aldı. Fenerbahçe böylece 5 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Fenerbahçe geçen sezonda Aykut Kocaman yönetiminde Süper Lig’de en fazla 5 maç üst üste kazanmıştı. Geçen sezonun 24.haftası ile 28.haftası arasında üst üste 5 kez kazanan Fenerbahçe’nin serisi Gençlerbirliği deplasmanında bitmişti.

Dirk Kuyt Fenerbahçe’nin Bu Sezon Süper Lig’de En Golcü Oyuncusu Oldu.

Fenerbahçe’nin Hollandalı oyuncusu Dirk Kuyt bu sezon Süper Lig’de 5 gole ulaştı. Kuyt böylece hem Fenerbahçe’nin en golcü oyuncusu olurken aynı zamanda ligin de en çok gol atan oyuncusu oldu. BeşiktaşHugo Almeida’nın 4 golü bulunurken yarı kalan Galatasaray maçında da 1 gol atmıştı ancak bu mücadelenin sonucu henüz netleşmedi. 

Fenerbahçe Bu Sezon Korner ve Serbest Vuruşlardan Toplam 6 Gol Kaydetti. 

Fenerbahçe bu sezon geride kalan 6 haftada 16 gol attı. Fenerbahçe bu gollerinin 6 tanesini korner ve serbest vuruşlardan kaydetti. Kasımpaşa maçında Caner ile serbest vuruş golü atan Fenerbahçe 5-2 kazanılan Sivasspor maçında Bruno Alves ve Kuyt ile kornerden gol bulmuştu. Fenerbahçe ilk haftada köşe vuruşu organizasyonunda Yobo ile gol atarken geçen haftada kornerden gelen topta Moussa Sow ile gol kaydetti. Fenerbahçe bu haftada köşe vuruşundan oluşan karambolde Kuyt ile golü buldu.

Fenerbahçe Ligin En Çok Şut Çeken Takımı Oldu.

Fenerbahçe geride kalan 6 haftada 97 şut attı ve ligin en çok şut atan takımı oldu. Maç başına 16,2 şut deneyen Fenerbahçe 7,33 isabet ortalaması ile yine en çok kaleyi bulan takımda oldu. Fenerbahçe 16 golle ligin en golcü takımı konumunda bulunuyor.  

Gençlerbirliği Sahasında 9 Maç Aradan Sonra Yenildi. 

Gençlerbirliği sahasında oynadığı Fenerbahçe maçını 1-0 kaybetti ve Süper Lig’de 9 maç aradan sonra evinde kaybetti. Gençlerbirliği geçen sezon evinde oynadığı son 7 maçta 3 galibiyet 4 beraberlik almış ve yenilmemişti. Gençlerbirliği bu sezonda sahasında oynadığı ilk 2 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik almış ve kaybetmemişti. Gençlerbirliği böylece sahasında oynadığı son 9 lig maçında yenilmemiş oldu. Gençlerbirliği sahasında en son 09.02.2013 tarihinde Eskişehirspor’a 2-0’lık sonuçla kaybetmişti. 

Gençlerbirliği Bu Sezon Süper Lig’de En Çok Kırmızı Kart Gören Takım Oldu.

Süper Lig’de bu sezon en çok kırmızı kart gören takım Gençlerbirliği oldu. Geride kalan 6 maçta Gençlerbirliği 3 kez kırmızı kart gördü. Gençlerbirliği takımında Kulusic 2 kez, Özgür İleri ise 1 kez kırmızı kart gördü. 

Fenerbahçe Süper Lig’de Maç Fazlasıyla Lider Oldu. 

Fenerbahçe deplasmanda Gençlerbirliği karşısında 1-0 kazandı ve puanını 15’e yükseltti. Fenerbahçe böylece maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Haftaya 12 puanda giren Beşiktaş yarın M.P.Antalyaspor ile deplasmanda karşılaşacak. 

<< Önceki Haber Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçına damgasını vuran olay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER