Hagi'den Alex'e övgü dolu sözler

Galatasaray'ın efsane ismi Gheorghe Hagi, Alex de Souza'ya övgüler yağdırdı.

Hagi'den Alex'e övgü dolu sözler

Sarı Kırmızı Platform Derneği'nin davetlisi olarak oğlu Ianis ile İstanbul'a gelen Galatasaray'ın efsanevi futbolcusu ve eski teknik direktörü Gheorghe Hagi, Etiler'deki bir restoranda dernek üyeleriyle buluştu.

Organizasyonda Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kınay da yer aldı.Yemek öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Hagi, Romanya'da liglerin bir hafta önce devre arası tatiline girdiğini belirterek, Galatasaray'ın bu akşamki Mersin İdmanyurdu maçını izleyeceğini ve çok özlediği İstanbul'daki anılarını tazelemek istediğini kaydetti.

Sarı-kırmızılı takımın bu sezon gösterdiği performansı değerlendiren Hagi, "Galatasaray'dan beklentiler her zaman büyüktür. Şu anda şampiyonluk mücadelesinde. Avrupa'da daha başarılı olabilirdi ama futbol bu. Hiçbir zaman bazı şeylerden emin olamazsınız. En iyi dileklerimi sunuyorum ve kendilerine başarılar diliyorum" diye konuştu.

İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli'nin yerine getirilen Hamza Hamzaoğlu'nu çok iyi tanıdığını anlatan Gheorghe Hagi, "Hamza Hamzaoğlu genç bir teknik direktör. Akhisar Belediyespor'da güzel işler yaptı. Aynı zamanda Fatih Terim ile milli takımlarda bulundu ve Türk futbolunu çok iyi biliyor. Kendisine başarılar dilerim. Onu çok iyi tanıyorum ve takdir ediyorum" ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY BENİ HER ZAMAN ZOR DURUMDAYKEN ÇAĞIRDI"

Hagi, Galatasaray'ın, UEFA Kupası'nı kaldıran kadrodaki futbolculardan teknik adam olarak yeterince yararlanamadığını söyledi. 1996-2000 sezonları arasındaki kadroda bulunan futbolcuların çok önemli tecrübeler yakaladığını anlatan Rumen teknik adam, şöyle konuştu:
"Bana göre Galatasaray, UEFA Kupası'nı alan neslin oyuncularını daha da iyi kullanabilirdi. Fakat bunun için güzel bir proje lazım. O zamanki neslin
oyuncuları Galatasaray için daha güzel şeyler verebilirdi ama bizi çok az kullandılar. Çünkü başarıya imza atmak çok zor ve biz o zaman güzel başarılar yakaladık. Güzel bir proje olarak hayata geçirilirse Galatasaray için iyi olur. Ama bir proje içinde olması lazım. Kısa süreli düşünmek yanlış olur. Beni her zaman zor durumdayken çağırdılar ama önemli bir proje içinde yer almak güzel olurdu."

"ALEX DE ÇOK BÜYÜK OYUNCUYDU"

Hagi, sürekli olarak kendisiyle kıyaslanan Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Brezilyalı Alex de Souza'nın çok büyük bir futbolcu olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde aktif futbol yaşantısını tamamlayan Alex'in sosyal medyadan kendisine yöneltilen "Sen mi Hagi mi daha iyi?" şeklindeki soruya "Hagi" yanıtını verdiğinin hatırlatılması üzerine efsanevi futbolcu, "Bu takdiri için kendisine çok teşekkür ediyorum. Alex de çok büyük bir oyuncuydu. Türkiye'de çok iyi işler yaptı. Türkiye'ye gelen yabancı oyuncular arasında yer alan bir oyuncu. Ama şu anda gözlerim sadece oğluma bakıyor. Kendisi 1. ligde ilk maçına çıktı. Onu yetiştirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Oğlu Ianis'in yetenekli bir futbolcu olduğunu vurgulayan Hagi, "Şu anda 16 yaşında. Kendi yaş grubunda Romanya Milli Takımı'nın kaptanlığınıyapıyor. Futbola yeteneği var. Önemli bir kariyere sahip olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Hagi, oğlunun bir gün Galatasaray'da oynamasını isteyip istemediğinin sorulmasına ise "Bana bağlı değil. Bu Galatasaray Kulübü'nün yöneticilerine bağlı. Ama büyük bir futbolcu olabilmesi için elimden geleni yapacağım" yanıtını verdi.

"TÜRKİYE'DE EKSİK OLAN ŞEY AVRUPA'DA BAŞARIYI YAKALAYACAK BİR TAKIM"

Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendiren Hagi, "Türkiye Ligi'nde 4 takımın büyüklüğü biliniyor. Her ülkede olduğu gibi büyük takımların bütçeleri en iyi oyuncuları satın almak için yeterli. Bana göre Türkiye'deki büyük takımlar Avrupa'da başarılı olacak kadrolar kurmak zorunda. Eksik olan şey Avrupa'da başarıyı yakalayacak bir takım" ifadelerini kullandı. Hagi, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın performansının sorulmasına iseşöyle yanıt verdi:

"Milli takımla ilgili çok fazla bilgim yok ama başında Türk futbolunu çok iyi bilen bir teknik adam var. 10 yıl boyunca performansa ulaşabilecek yeni bir nesil yetiştirmesi gerekiyor. İlk önce kulüp takımları bu performansa ulaşması lazım. Çünkü milli takım kulüplerdeki oyuncuları seçiyor. Öyle olursa Fatih hocanın işi daha kolaylaşır. Bu şekilde olursa çok zor." Gheorghe Hagi, bir gün Türkiye'de takım çalıştırmayı düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine ise, şu anda kendi takımına odaklandığını anlatarak, yarı yoldan takım devralmayı istemediğini ve güzel bir proje teklifi gelmesi halinde olumlu yanıt verebileceğini söyledi.

Yemekte dernek üyelerinin sevgi gösterileriyle karşılanan Hagi, önünde UEFA Kupası maketinin yer aldığı sarı-kırmızı pastayı kesti. Rumen teknik adama,üzerinde Osmanlı motifleri bulunan lokumluk ile Galatasaray'ın başında 5-1 kazanılan Fenerbahçe derbisinin bileti hediye edildi.

DHA
<< Önceki Haber Hagi'den Alex'e övgü dolu sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER