İstatistikler o takımı Süper Lig'in favorisi gösteriyor

Samanyoluhaber.com yazarı Behram Kılıç hafta sonu başlayacak 2014-2015 Süper Toto Süper Lig öncesi takımların son durumlarını değerlendirdi. Kılıç, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin formalarına takmak istedikleri 4. yıldızdan, sezon öncesi sıkıntı yaşayan takımlara kadar önemli bir tespit yaptı.

İstatistikler o takımı Süper Lig'in favorisi gösteriyor

İşte Behram Kılıç'ın dikkat çekici o yazısı:

Bu sezon Süper Lig’e damgasını vuracak olay 4’üncü yıldızı takmak isteyen G.Saray ile F.Bahçe arasındaki şampiyonluk mücadelesi. Bu rekabet lige ayrı bir renk katar mı? Bunun cevabını Süper Kupa’da gördük. Bırakın renk katmayı daha lig başlamadan gerilim hat safhada.

F.Bahçe sezona az bir süre kala yaşadığı teknik direktör krizini aileden birini takımın başına getirerek çözdü. İsmail Kartal’ın pozitif ve insani yanı, oyuncularla iletişim kurmada güçlük çeken Ersun Yanal’a göre en büyük artısı. Takımın oyun felsefesini çok değiştirmeyeceğini söyleyen Kartal’ın sıkıntısı Diego Ribas’ı kadroya sorunsuz monte edip edemeyeceği. F.Bahçe 4. yıldızın en büyük favorisi. Üstelik Avrupa’da yoklar.

G.Saray, kadroyu eksik bulduğu için transfer isteyen, bu isteği gerçekleşmediği için de ayrılan Roberto Mancini’yi daha ilk ciddi sınavında haklı çıkarttı. Takımı Cesare Prandelli’ye teslim eden yönetim F.Bahçe karşısında etkisiz kalan ekibe takviye arayışına düştü. Olcan ve Yasin henüz beklentilerin uzağında. Prandelli’nin Sabri’yi kadro dışı bırakıp Selçuk’u kaptan yapması cesur hamleleriydi. Ama taraftar ondan takıma ruh katmasını bekliyor.

Beşiktaş genç kadroyu Chelsea’den transfer ettiği Demba Ba ile taçlandırdı. Senegalli yıldız 40 yıllık Beşiktaşlı gibi. Ba’nın yanında Mustafa Pektemek de çok iyi çıkış yapacağının sinyallerini verdi. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi 2. ön elemede Arsenal’i elinden kaçıran taraftı. Kara-Kartal defans bölgesindeki sorunları tam anlamıyla gideremedi. Beşiktaş’ın bir eksiği de zorlu lig yarışında henüz yapımı devam eden stadına kavuşamaması.

Trabzonspor sezon öncesi transferin şampiyonu oldu. Toplam 19 oyuncu ile anlaşan Bordo-Mavili takım 14 günde 9 transfere imza attı. Bunda Teknik Direktör Vahid Halilhodzic’in kararlı tutumu etkiliydi. Avrupa'da tur atlamalarına rağmen takım olmak için 3-5 aya ihtiyaç duyduğunu dile getiren Boşnak hoca,tesislerde âdeta elinde sopa ile geziyor. Performansını beğenmediği oyuncunun gözünün yaşına bakmayan deneyimli çalıştırıcı, şu an için Trabzon ile F.Bahçe arasında 23 puan fark olmayacağının garantisini veriyor.

Sezonu erken açan ve UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde Gürcistan’ın Chikhura Sachkhere takımına penaltı atışları sonucu elenen Bursaspor’un yıldız transferi Teknik Direktör Şenol GüneşGenç oyunculara pek şans vermeyen Şenol Güneş, 18 yaşındaki Batuhan Altıntaş’ın üzerinde durursa Türk futboluna yeni bir golcü kazandırabilir.

Eğer Bursaspor’dan sonra Anadolu’dan bir takım şampiyon olacaksa çoğumuzun ilk adayı Eskişehirspor’dur. Ancak Es-Es’lerin bugünkü görüntüsü bu beklentimizin çok uzağında. Geçmiş yönetimden devraldığı borçlarla boğuşan yönetim, istediği takviyeleri yapamadı. Es-Es’in bu sezon en çok ihtiyacı olduğu şey; sabır.

Hamza Hamzaoğlu ile lige renk katan Akhisar Belediye yeni hocası Mustafa Reşit Akçay ile üzerine koymaya çalışacak. Ancak hocanın meseleleri detaycı anlatımı oyuncuları sıkabilir. Teknik direktörlüğe Bülent Korkmaz’ı getiren Kayseri Erciyes, transfer mevsiminde Braga’dan Edinho, Eskişehir’den Necati Ateş ve Karabük’ten İlhan’ı kadrosuna kattı.

Gökhan Ünal, Sercan Yıldırım, Alanzinho gibi bir zamanların yıldız oyuncularını kadrosuna katan, Anderlecht’ten orta saha Vargas ile Braga’lı defans Coelho’yu transfer eden Balıkesirspor’un göstereceği performans merak konusu. Milli takımda başarılı olamayan Abdullah Avcı’nın çalıştıracağı İstanbul Başakşehir yeni stadına kavuştu. Bu takımdan, geçmiş yılların aksine tribünleri doldurmasını bekliyoruz.

UEFA Avrupa Liginde başarılı maçlar çıkartan Tolunay Kafkas’ın Karabükspor’u ligde üst sıraları zorlayacağının sinyallerini verdi. Mehmet Özdilek; kısa vadede Avrupa’yı, uzun vadede Ertuğrul Sağlam’ın Bursaspor’un başında yakaladığı şampiyonluğu Çaykur Rizespor’la aramak için Karadeniz'de. G.Birliği'nde efsanevi başkan İlhan Cavcav borçsuz kulüp anlayışıyla bir sezona daha başlıyor. Mehmet Özdilek ile yola devam etmeyen Cavcav, Kemal Özdeş ile anlaştı. Ancak bu hocayla da fikirleri örtüşmeyince takımı, Süper Lig deneyimi olmayan Mustafa Kaplan’a emanet etti. Bu sezon başkent ekibini düşme hattı çizgisinde görürsek şaşırmayalım.

Yeni stadı hizmete giren Konyaspor’un en büyük gücü taraftarı olacak. Geçen yıl İspanya’da ter döken Romen milli oyuncular Torje ve Marica’yı kadroya ilave eden Yeşil-Beyazlılar ligde üst sıraları zorlar.Rıza Çalımbay’ın Süper Lig’de artık bir sıçrama yapması gerekiyor. Mersin İdman Yurdu bu hedef için yeterli bir takım değil. Kasımpaşa yeni sezon öncesi iddialı transferlere mesafeli durdu.

Geçen sezon Elazığspor’la ilk Süper Lig deneyimini yaşayan Okan Buruk’un çalıştıracağı Gaziantepspor’un bu sezonki en büyük şansı genç hocası olacak. Buruk’un, takımdaşlığı ön plana çıkartan düşüncesi burada da etkili olursa, G.Antepspor ligde tutunabilir.

Roberto Carlos’un Sivasspor’u, UEFA’dan aldığı bir yıllık ceza sebebiyle Avrupa’ya gidemedi. Yiğidolar, kenarlarda ve defansta iyi futbolculara sahip. Geçen yılın gol kralı Aatif Chahechouhe en büyük şansları.
<< Önceki Haber İstatistikler o takımı Süper Lig'in favorisi gösteriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER