Nijerya'ya kötü Fenerbahçe'ye iyi haber

Nijerya Milli Takım'ı forması giyen Emanuel Emenike'den Fenerbahçe'ye iyi haber geldi...

Nijerya'ya kötü Fenerbahçe'ye iyi haber

2015 Afrika Kupası Elemeleri A Grubu'nda son hafta karşılaşmalarında sahasında Güney Afrika'yı konuk eden Nijerya, rakibiyle 2-2 berabere kaldı ve Kongo'nun da Sudan deplasmanından üç puan çıkarmasıyla şok bir şekilde elendi. 
Fenerbahçe forması giyen Emmanuel Emenike'nin ilk 11'de sahaya çıktığı mücadelede Güney Afrika maçın ilk 45 dakikasını Tokelo Rantie'nin 43. dakikadaki golüyle 1-0 önde kapattı.

49. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Rantie, farkı ikiye çıkaran golü atarken, Nijerya 68'de Aluko'nun golüyle umutlandı: 1-2.

72. dakikada Güney Afrika Letsholonyane'nin gördüğü kırmızı kartla sahada 10 kişi kaldı. 90. dakikada Aluko takımının ve kendisinin ikinci golünü atarak durumu 2-2'ye getirse de bu gol Nijerya adına teselliden öteye gitmedi.

Alınan 2-2'lik beraberlik sonrasında Güney Afrika 12 puanla grubu liderlikle tamamlarken, Nijerya ise 8 puanla üçüncü sırada kaldı. Sudan'ı deplasmanda tek golle deviren Kongo ise 10 puanla ikinci sırada yer alarak gruptan çıkan ikinci takım oldu.

<< Önceki Haber Nijerya'ya kötü Fenerbahçe'ye iyi haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER