Beşiktaş'taki kavganın nedeni ortaya çıktı

Beşiktaş'ın Hırvatistan'ın Hajduk Split takımıyla yaptığı maç sonrası takım arkadaşı Sezer Öztürk ile kavga ettiği gerekçesiyle süresiz kadro dışı bırakılan tecrübeli futbolcu İbrahim Toraman, yanlış bir şey yapmadığını söyledi.

Beşiktaş'taki kavganın nedeni ortaya çıktı

-"Her türlü karara saygı duyuyorum. Ama ben yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum"
-"Yanlış bir şey yapsaydım, kabul ederdim. O zaman çeker giderdim"
-"Yaptığım, takımın daha iyi olması ve menfaatleri adına uyarmaktır"
- "Uyarmam sonucunda olay buraya gelmiştir"
-"Zaten hocamız ve arkadaşlarımız işin gerçeğini bildiği için konuşmaya gerek duymadım"


Siyah-beyazlı kulüpte Süleyman Seba Spor Salonu'nda gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katılan ve daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İbrahim Toraman, her türlü karara saygı duyduğunu belirterek, "Her türlü karara saygı duyuyorum. Ama ben hata yapmadım. Yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Yanlış bir şey yapsaydım, kabul ederdim. O zaman çeker giderdim. İyi niyetimle, takımın menfaatleri için yaptım" dedi.
               
Bayramlaşma töreninde kulüp başkanı Fikret Orman ve yöneticilerle bir araya gelen siyah-beyazlı oyuncu, buzların eriyip erimediği yönündeki soruyu şu şekilde yanıtladı:
               
"Soğuk değildi ki erisin. Bir şey yaparken herkese söyleyerek mi yapmak gerekiyor? Herkese göstermem mi gerekiyor, bir şey yaşarken sormam mı lazım? Herkesin tarzı var. 10 yıldır camianın içindeyim. Bu taraftarları da çok iyi biliyorum. Ben bu caimanın adamıyım. Her ne görev verilirse verilsin. Sürekli taraftarın önüne atmaya çalışıyorlar. Bunu anlamıyorum."
         
"Her zaman dik durdum"
         
Yöneticilerin yakın ilgisinin kendisini affetme yolunda bir adım olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceği sorusuna ise İbrahim Toraman şu şekilde yanıt verdi:
               
"Onların takdiridir. Beşiktaş kaptanı ve oyuncusu olarak ne görev verilmişse yaptım. Davranış olarak herkese örnek olmuşumdur. Herkese maksimum saygılı olmuşumdur. Yaptığım, takımın daha iyi olması ve menfaatleri adına uyarmaktır. Uyarmam sonucunda olay buraya gelmiştir. Sesimi çıkarmadan işime de bakabilirdim. Ama karakterimde bu yok. Her zaman dik durdum. Olaylar karşısında eğilen biri değilim. Haklıysam sonuna kadar savunurum. Kimseye saygısızlık yapmadan, takımın yararına yaptım. Bulunduğum sorumluluk içinde yaptığım bir olay."
         
 "Özür dilenecek bir olay yok"
         
Kulüp yönetiminin, teknik direktör Slaven Bilic'in raporu doğrultusunda olumsuz karar vermesi halinde ne yapacağı konusundaki soru üzerine tecrübeli oyuncu, "Başkanımızın ve yönetimin kararına saygılıyım. 'Özür dile' diyorlar. Ortada bir şey yok. Yaptığım bir şey yok. Ortak paydada buluşalım. Beşiktaş'ın menfaatleri için bir şey yapılırken olay bu noktaya getiriliyor" ifadelerini kullandı.
               
Geçmişte de bazı olayların yaşandığını hatırlatan İbrahim Toraman, sözlerini şöyle sürdürdü:
              
 "Başımızda büyüklerimiz var. Neyin doğru, neyin yanlış olduğu konusunda en iyi kararı onlar veriyor. Ama hep İbrahim Toraman manşetlerde oluyor. Böyle olaylar birçok takımda yaşanmıştır. Bir iki günde unutulmuştur. Ama benim en ufak bir olayımın manşetlere taşınması beni üzüyor. Hem bana hem takıma zarar veriyor. Bu kadar uzatılmaması gerekiyor."
         
 "Hocamız ve arkadaşlarımız işin gerçeğini biliyor"
         
İbrahim Toraman, Sezer Öztürk ile yaşadığı olaylara da açıklık getirdi.
               
Geçmişte, eski takım arkadaşı İbrahim Üzülmez ile yaşadığı olayda da konuşmadığına dikkati çeken tecrübeli oyuncu, "Başımızdaki insanlar doğruyu görüyor ve kararlarını veriyor. Bir yalanlama yapmak istemiyorum. Geçmiş olaylarda da konuşmadım, bunda da konuşmadım" ifadelerini kullandı.
               
Sezer Öztürk'e tamamen iyi niyetli bir şekilde uyarılarda bulunmaya çalıştığını belirten İbrahim Toraman, şunları kaydetti:

"Takımın daha iyi olması için arkadaşıma naçizane ufak uyarılarda bulundum. Belki o anki mutsuzluğu veya başka bir durumdan dolayı olay bu hale gelmiştir. Birilerini uyarmayacaksak o zaman hiçbir şey yapmamamız lazım. Çok yalan haber çıkıyor. Zaten hocamız ve arkadaşlarımız işin gerçeğini bildiği için konuşmaya gerek duymadım. Hatam olsaydı hocamızdan ve herkesten özür dilerdim. Tamamen iyi niyetimden olan şeyler."
         
Yaşanan olay
         
Takım arkadaşıyla odada yaşanan olaylar konusunda ise siyah-beyazlı oyuncu sözlerini şöyle tamamladı:
               
"Maç bittikten sonra her zaman oyunun kritiği yapılır. Herkes birbirine bir şeyler söyler. Saha içinde ufak bir olay oldu. Ben temposunu yükseltmesi gerektiğini söyledim. O da bana 'tempon düşük' dedi. Tabii ki maç oynamadığımız için tempomuz düşük. Olay tamamen bundan kaynaklı. Tartışmadan doğan bir şey. Uçakta bir şey yok. İstanbul'a geldik, kendisiyle odamda konuşmak istediğimi söyledim. Tamamen konuşmak için hareket ettim. Ancak bazı tavırlar o noktaya getiriyor. Yaşananlar doğru şeyler değil. Bazen istemediğiniz halde olayların içinde kendinizi buluyorsunuz." AA

<< Önceki Haber Beşiktaş'taki kavganın nedeni ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER