Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'ye kötü haber

Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'ye kötü haber geldi. İtiraz reddedildi.. Taraftar Terim kararını gösterip tepkide bulundu..

Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'ye kötü haber

Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin PFDK'nın vermiş olduğu seyircisiz oynama cezasına itirazını reddetti. Bu karar, Çaykur Rizespor maçında alacağı bir puanla bile şampiyonluğun garantilenmesi durumunda taraftarının önünde kutlamayı planlayan sarı lacivertli takımda üzüntüyle karşılandı..

Taraftarlar verilen karar üzerine sosyal medyada harekete geçti ve Fatih Terim ile ilgili kararı gündeme getirip tepki gösterdi. Tahkim Kurulu daha önce 2011-2012 sezonunda Fatih Terim'e verilen 3 maçlık cezadan kalan 2'sini 1 yıl süreyle ertelemiş, deneyimli teknik adam Süper Final'deki Fenerbahçe deplasmanında deplasmanında takımının başında yer almıştı.

Kuruldan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Fenerbahçe A.Ş.'nin, PFDK'nın 17.04.2014 tarih ve E.2013-2014/1033, K.2013-2014/1195 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Tüm dosya kapsamında yapılan müzakere neticesinde;

-PFDK'ca Fenerbahçe A.Ş.'ye taraftarlarının sebep olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve ihlalin FDT'nin 52/1. maddesinde yapılan değişiklikten sonra aynı sezon içerisinde 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT'nin 52/6. maddesi uyarınca 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 150.000.-TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına oybirliğiyle,

- Kurulumuzun yaptırımın ertelenmesine ilişkin kararlarında ve FDT'nin 101. maddesinde belirtilen şartları taşımadığı anlaşıldığından "yaptırımın ertelenmesi" talebinin reddine oybirliği ile, (K.2014/142) karar verilmiştir."

<< Önceki Haber Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'ye kötü haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER