UEFA'dan 2020 için çok önemli değişiklik

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın formatını değiştirerek, organizasyonu 13 farklı ülkenin ev sahipliğinde gerçekleştirmeye karar veren UEFA'nın, aynı organizasyon ile ilgili bu kez daha da büyük bir değişimin peşinde olduğu iddia edildi.

UEFA'dan 2020 için çok önemli değişiklik

İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Independent, Platini'nin turnuvaya Brezilya, Arjantin, Meksika ve Japonya'yı dahil etmeyi planladığını ifade etti. Projeyi 'Büyük bir devrim' olarak nitelendiren gazetenin haberinde, UEFA'nın genişleteceği ülke ağıyla alternatif bir Dünya Kupası yaratmanın peşinde olduğu bildirildi.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Gündeme bomba gibi düşen planla ilgili açıklamalarına yer verilen Platini'nin danışmanının "Bu fikir şu an için çok erken bir evrede. Ancak uygulanabilirliği de son derece mümkün. Güney Amerikalılar bunu yıllardır yapıyor. Kıta dışından takımları Copa America'da oynamaları için kıtaya davet ediyorlar. Avrupa neden yapmasın ki?" şeklinde konuştuğu belirtildi.

Güney Amerika ülkelerinin mücadele ettiği Copa America'ya, ABD, Meksika ve Kosta Rika gibi Kuzey ve Orta Amerika ülkelerinin katılmasının, UEFA'nın yeni planını yürürlüğe geçirmek için öne süreceği en önemli argüman olduğu belirtildi. EURO 2020'nin bir veya iki ülke yerine; 13 farklı ülkenin ev sahipliğinde düzenleneceği de önceleri sadece Platini'nin bir hayali olarak kamuoyuna sunulmuş, ardından konu üzerine tartışmalar yaşanmış ve nihayetinde UEFA Yönetim Kurulu'nun gündemine gelmesinin ardından kabul edilerek resmiyete bürünmüştü.
<< Önceki Haber UEFA'dan 2020 için çok önemli değişiklik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER