UEFA'dan yeni yaptırımlar yolda!

UEFA, eskisine göre daha sert yaptırımlar uygulama kararı aldı...

UEFA'dan yeni yaptırımlar yolda!

Özellikle Arap sermayesinin dahil olduğu kulüplerinde harcamalarına ve transfer bütçelerine denge getiren ve ağır cezai yaptırımlar uygulayan UEFA, bundan sonraki cezai yaptırımlara bireysel olarak futbolcuları da dahil etmeye hazırlanıyor.

Mevcut UEFA Disiplin Komitesi ve Finansal Fair Play Kurulu, yeni kurallar çerçevesinde artık takımlara transfer sınırlaması değil, doğrudan transfer yasağı getirecek ve Finansal Fair Play kurallarını çiğneyerek yapılan transferlerde oyunculara bireysel olarak ceza alacak.

UEFA, kendi yaptırım uygulayacak!

Finansal Fair Play çerçevesinde transfer edilmeyen oyuncular, bahsi geçen yasadışı hamlelerin tespit edilmesi durumunda takım haricinde tutulacak ve bireysel olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men edilecekler. UEFA, bu hamlesi ile birlikte, finansal usulsüzlük ile savaş konusunda artık oyuncuları da yanına çekmiş olacak.

Söz konusu yeni uygulama ile ilgili olarak konuşan UEFA Genel Sekteteri Gianni Infantino, FIFA'nın kulüpleri finansal anlamda kontrol etme konusunda başarısız olduğunu ve artık UEFA'nın kendi yaptırımlarını uygulayacağını söyledi.

Önümüzdeki sezonun başında uygulamaya geçmesi beklenen söz konusu yeni kurallar, Avrupa takımlarını kapsayacak.

Infantino'nun açıklamaları;

"Söz konusu durum, sportif yarışmaların bütünlüğünü tehdit etmektedir. Sözleşmesel güveni zedelemektedir. Bu durum artık; kulüp, oyuncu ve kulüp sahibi arasında var olması gereken ilişkiye zarar veriyor. Çıkar çatışmaları doğurmasından dolayı, futbolcular kendi kariyerlerinin gelişiminde daha az söz sahibi oluyorlar. Kulüplerin bireylere olan bağlılı artarken, hem sonu olmayan bir borç döngüsünün içine giriyorlar hem de futbol genel imajı lekeleniyor"

"Bunlara ek olarak; üçüncü partilerin, Finansal Fair Play yasalarına rağmen kulüplerinde transfer politikalarına müdahale ettiklerine dair şüpheler bulunuyor. Bu iddialar, bizzat FIFA'nın tespit ettiği bulgulardır. Dolayısıyla artık harekete geçme zamanı geldi. Eğer FIFA bu durumun önüne geçemezse, UEFA bizzat kendisi yapacaktır."

Sporx
<< Önceki Haber UEFA'dan yeni yaptırımlar yolda! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER