Ünal Aysal'dan önemli transfer açıklaması

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Schalke'nin Perulu yıldızı Farfan hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Ünal Aysal'dan önemli transfer açıklaması

  • "Farfan ile ilgileniyoruz. Transferinde belirli bir mesafe aldık."
  • "Fatih Hoca'nın onayı olmadan hiçbir şey yapılmadı." 
  • "Bence Elmander çok rahat bir kulüp buldu." 
Transfer çalışmalarına son sürat devam eden Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal, Schalke'nin Perulu yıldızı Farfan hakkındaki kararlarını Futbol Federasyonu'nun yabancı konusundaki kararından sonra vereceklerini söyledi.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal tek aday olduğu olağanüstü kongre öncesinde Süper Lig'in yayıncı kuruluşu Lig TV'de Şansal Büyüka'nın sorularını cevapladı. Başkan Aysal, ünlü oyuncu Farfan ile ilgilendiklerini doğrularken, "Farfan ile ilgileniyoruz. Transferinde belirli bir mesafe aldık." dedi.

Bir süredir Farfan için nabız yoklayan Galatasaray, Schalke ile pazarlık masasına oturmuş ve Alman temsilcisinden 8 milyon Euro cevabını almıştı. Schalke'nin talep ettiği 8 milyon euroluk bonservis bedelinde indirime gitmesini bekleyen Galatasaray, transfer harekatındaki son noktayı TFF'nin yabancı futbolcu konusundaki kararını revize edip etmeyeceğine göre verecek.

"TERİM'İN ONAYI OLMADAN SÖZLEŞME UZATILMAZ"

Kurumsal yapının transferi bitirdiğinin hatırlatılması üzerine Ünal Aysal, "Transferler yöneticilerin kart viziti gibi kullanıldı. Yönetici, geri planda kalıp görevini yapmak zorunda. Ama transferlerde Fatih Hoca'nın onayı olmadan hiçbir şey yapılmadı." dedi.

'Ali Dürst ve Abdurrahman Albayrak'ın yeni yönetimde olmayışı Fatih Terim'i yalnızlaştırma operasyonudur.' ifadeleriyle ilgili olarak Ünal Aysal, "Fatih Hoca'nın yanında bu tip desteğe ihtiyacı yok. Yönetim zaten istediği desteği veriyor. Dünyanın hiçbir yerinde futbol direktörlüğü gibi bir şey yok. Bir şey sorun olursa zaten direk beni arayıp konuşabilir." diye konuştu.

"HOCANIN SÖZLEŞMESİNİ 3 YIL UZATMIŞ SAYABİLİRİZ"

Fatih Terim'in sözleşmesiyle ilgili olarak ise Aysal, "Sözleşmesinin bitimine 1 yıl daha var. Başarılı olduğu sürece sözleşmesi zaten otomatik uzar. Zaten şu anda otomatik olarak 3 yıl uzatılmış sayabiliriz." ifadelerini kullandı.

Futbolda bazı değişiklikler olduğu gibi profesyonel kadrolarda da iyileştirmeler yapılacağını söyleyen Aysal, "Nasıl ki futbol takımında başarısızların yerine başarılı olacaklar geliyorsa. Profesyonel kadroda da aynı uygulama olabilir. Bu başarıya bağlı." dedi.

"FARFAN'DA MESAFE KAYDEDİLDİ"

Melo ile Carlinhos transferinin bitebileceğini de söyleyen Aysal, "Düğmeye bastığımız takdirde bitebilecek transferler. Ama yabancı oyuncu transferiyle ilgili uygulamada değişiklik gerekiyor. Jefferson Farfan konusunda ise çalışmamız devam ediyor. Mesafe kaydedildi." şeklinde konuştu.

TRANSFER AÇIKLAMASI

Transferler konusunda ise Galatasaray başkanı Aysal, "İlla göndermek istiyoruz diye bir şey yok. Pahalı bir oyuncu. Ondan daha kaliteli veya o seviyede ekonomik bir oyuncu olursa tercih ederiz. Riera'nın da bir senelik kontratı var. Başka yerde de o parayı bulamaz. Kalacak gibi. Elmander konusunda da bir sıkıntı yok. İlk senesinde bize çok faydalı oldu. Sakatlanınca yerine Drogba ve Burak gibi oyuncular geldi. Onlar gelince biraz geri planda kaldı. Bence Elmander çok rahat bir kulüp buldu." diyerek, şöyle devam etti:

"Amrabat, Galatasaray'a başarılı olabilecek bir isim. Muslera ve Burak Yılmaz için gelen herhangi bir teklif yok. Gazeteler yazıyor, memnunluk verici ama onlar için teklif gelmedi. Umut Bulut'u şu veya bu şekilde camiaya kazandırmak istiyoruz. Sıradan bir pazarlık süreci yaşanıyor. Gökhan İnler'le hocamız ilgili. Ama o yere koyabileceğimiz bazı yabancı isimler var. Ama yabancı sınırlaması konusunda bir sıkıntımız var. Kerim Frei da listemizde. Sneijder'in gideceğini zannetmiyorum. Yeni sezonda çok farklı bir Sneijder olacaktır. Quaresma ile ilgilenmiyoruz. Arda'yı gönderdik ama gönlümüzden silmedik. Bir anlaşma zemini bulursak alırız. Cenk Tosun ile ilgili herhangi bir not gelmedi."

"AKILALMAZ BİR FORMÜL"

Yabancı sınırlaması konusunda ise Aysal, "4 yabancının tribünde oturması aklın alamayacağı bir formül. Seyirci gelecek yabancı oyuncuları tribünde değil, sahada görmek istiyor. Gelecek sezonlarda UEFA da bunlara dikkat ediyor. Tribünde oturtacağınız oyuncuya para veremeyiz." diyerek şunları söyledi:

"Almanya'da 28 oyuncu varsa, sadece 12 tanesini yerli oyuncu olarak tutun diyor. Onun üstündeki tüm oyuncuları yabancı olarak seçebilirsiniz diyor. 12 oyuncudan 8'ini de altyapıdan alın diyor ve teşvik ediyor. Bu sayede de bir Avrupa'da 53'üncüyüz. Bu tip şeylere tenezzül etmeyen kulüpler ve milli takımlar üst sıralarda yer alıyor. Bizim alt yapımızda yeniden yapılanma doğru. Bu hem Türkiye içinde hem de Türkiye dışında yapıyoruz.

CİHAN
<< Önceki Haber Ünal Aysal'dan önemli transfer açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER