Volkan Demirel'in o sözleri için karar verildi

Volkan Demirel'in Melo'ya yönelik "Belediye sokak köpeklerini zehirlesin, yoksa bu iş bana kalacak" sözleri üzerine savcılık kararı açıklandı.

Volkan Demirel'in o sözleri için karar verildi

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel hakkında, olay olan "Belediye sokak köpeklerini zehirlesin, yoksa bu iş bana kalacak" sözleri üzerine "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçu kapsamında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nun verdiği takipsizlik kararında, geçtiğimiz Ağustos ayında Fenerbahçe-Galatasaray futbol takımları arasında Manisa'da oynanan TFF Süper Kupa finali maçı sonrası Demirel'in Fenerbahçe TV'de açıklamalarda bulunduğu, maç sırasında tartıştığı Galatasaraylı oyuncuyu kast ederek "Belediye sokak köpeklerini zehirlesin, yoksa bu iş bana kalacak" sözlerini sarf ettiği belirtildi.

EVİNDE KÖPEK BESLEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Takipsizlik kararında, bu sözler üzerine hayvanseverlerin şikayette bulunarak hayvan haklarını ihlal ettiği, hayvanların korunmasının dini ve ahlaki değerlerden olduğunu, bu açıklamalar ile halkın benimsediği dini değerlerin aşağılandığını, Demirel'in yargılanması gerektiğini belirttiği ifade edildi. Geçtiğimiz hafta adliyeye gelerek savunma yapan Volkan Demirel'in ifadesine yer verilen kararda, Demirel'in Galatasaray-Fenerbahçe futbol müsabakası içersindeki gerginliğe istinaden sözlerini sarf ettiği, sözlerin hayvanlar ve hayvan haklarıyla ilgisinin bulunmadığı, kendisinin de hayvanları seven ve evinde köpek besleyen bir kişi olduğunu söylediği anlatıldı.

"SARF ETTİĞİ SÖZLER BAŞKA KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR NİTELİĞİNDE"

Savcılık kararında, "Şikayete istinaden şüpheli hakkında soruşturma yapılmış ise de şüphelinin sarf ettiği sözlerin maç sırasında oluşan gerginlik sonrasındaki başka konuya ilişkin açıklamalar niteliğinde olduğu, suç unsurlarının oluşmadığı anlaşılmıştır" denildi ve başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.
<< Önceki Haber Volkan Demirel'in o sözleri için karar verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER