Spot Toto Süper Lig 3 aylık bir aradan sonra yeniden başladı

Koronavirüs salgını nedeniyle 3 aylık bir ara verilen Spor Toto Süper Lig yeniden başladı. Fenerbahçe ve Trabzonspor'un da sahne aldığı ligin 27. haftasında lider değişmedi.

SHABER3.COM

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle yaklaşık 3 ay boyunca ara verilen Süper Lig Cemil Usta Sezonu'nun 27. hafta mücadelesinde Hes Kablo Kayserispor'u konuk eden Fenerbahçe, 2-1'lik skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Sarı-lacivertliler, bu sonuçla 7 maçlık galibiyet hasretine son verdi.

Maç, corona virüs tedbirleri kapsamında seyircisiz oynandı. Hes Kablo Kayserispor karşısında taraftarından yoksun olan Fenerbahçe, tribünleri taraftar maketleriyle süsledi. Sarı-lacivertli ekip, Hes Kablo Kayserispor'u ağırladığı karşılaşmaya teknik sorumlu Tahir Karapınar yönetiminde çıktı.

Fenerbahçe, Kadıköy'de geriye düştüğü maçta Hes Kablo Kayserispor'u 87 ve 88'de bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti. Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri 87'de Vedat Muriqi (penaltı) ve 88'de Luiz Gustavo kaydetti. Hes Kablo Kayserispor'un golünü 59'da frikikten Bernard Mensah kaydetti.

Fenerbahçeli Ozan Tufan, maçın 14. dakikasında Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesi sonrası kırmızı kart gördü. Milli futbolcu, Fenerbahçe'nin salı günü Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

Ligde 7 maç (4 yenilgi, 3 beraberlik) sonra kazanan Fenerbahçe, puanını 43'e yükseltti. Ligin son sırasındaki Hes Kablo Kayserispor ise 22 puanda kaldı.

TRABZONSPOR GALİBİYETLE DÖNDÜ

Göztepe deplasmanına konuk olan lider Trabzonspor rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı ve puanını 56'ya yükseltti. 41. dakikadan itibaren 10 kişi oynayan bord-mavilileri galibiyete taşıyan goller Nwakaeme, Ekuban (penaltı) ve Abdülkadir Ömür'den geldi. Ev sahibi ekibin tek sayısını penaltıdan Alpaslan Öztürk kaydetti.

Salgın arasına lider giren Trabzonspor, maça etkili başladı. İlk 5 dakikada 2 net pozisyon yakalayan bord-mavililere Beto dur dedi. Portekizli, başarılı kurtarışlar yaparken; 16. dakikada Nwakaeme'nin kafa vuruşunda çaresiz kaldı: 0-1.

Golden sonra Trabzonspor oyunu yavaşlattı. Ancak 34. dakikada Ekuban'la bir kez daha tehlikeli geldi. Beto, kalesinde yine devleşti. 41'de Guilherme, önce 2. sarı ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

İlk yarıyı Trabzonspor 1-0 önde tamamlarken; 51'de Sörloth, ceza sahasında yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Ekuban'ın 1 dakika sonra kullandığı köşe vuruşunda kaleci ve meşin yuvarlak ayrı köşelere gitti.

55. dakikada Jerome ile Da Costa arasındaki mücadelede Göztepeli oyuncu Trabzonspor ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem Zorbay Küçük, VAR incelemesi sonrası ev sahibi ekip lehine penaltı kararı verdi.

57. dakikada Alpaslan Öztürk'ün kullandığı penaltı atışında top ağlarla buluştu ve Göztepe, farkı 1'e indirdi.

84. dakikada  gelişen Trabzonspor atağında Abdülkadir Ömür, defansın arkasına sarkıp kaleci Beto ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı kaleye gönderdi. Beto ile Abdülkadir Ömür'ün sakatlık geçirdiği pozisyonda Berkan topun kaleye gitmesine engel olmaya çalışsa da meşin yuvarlak ağlarla buluştu, Göztepe: 1 - Trabzonspor: 3.

Uzatmalarda Uğurcan 2 tehlikeli pozisyonda kalesini gole kaparken; Trabzonspor, sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Bu galibiyetle puanını 56 yapan bord-mavililer, liderliğini sürdürdü. Göztepe ise 37 puanda kaldı. 

İŞTE SON PUAN DURUMU:


<< Önceki Haber Spot Toto Süper Lig 3 aylık bir aradan sonra yeniden başladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER