Sri Lanka'da akaryakıt satışları durduruldu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Haziran 28 2022
Sri Lanka temel hizmetler dışında yakıt satışının 10 Temmuz'a kadar durdurulduğunu duyurdu.
Sri Lanka hükümeti tarafından yapılan açıklamada, ülkede bugünden itibaren akaryakıt satışlarının durdurulduğu duyuruldu. Kısıtlamaların 10 Temmuz'a kadar devam edeceği, sorunun çözümü bulunmazsa bu tarihe kadar ülkedeki petrolün tamamen biteceği belirtildi.
Reuters'in haberine göre, hükümetin bu kararının ardından ülkede her gün 3-4 saatlik elektrik kesintileri yaşanması bekleniyor. Hesaplamalara göre, ülkenin mevcut stokları bir haftadan kısa bir süre içinde tükenecek.
Hükümet Sözcüsü Bandula Gunewardena, 10 Temmuz'a kadar sadece gıda taşıyan araçlara, trenlere ve ayrıca tıbbi hizmet araçlarına yakıt verileceğini duyurdu .Gunewardena, "Sri Lanka, tarihinde hiç bu kadar şiddetli bir ekonomik krizle karşılaşmadı" dedi.
Enerji Bakanı Kanchana Wijesekera bugün yaptığı açıklamada, diğer ülkelerle görüşerek akaryakıt sıkıntısının çözülmeye çalışıldığını söyledi. Wijesekera'nın bugün Katar'ı ziyaret edeceği de açıklandı. Sri Lanka Enerji Bakanı'nın hafta sonu da Rusya'yı ziyaret etmesi bekleniyor.
Wijesekera sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Akaryakıt ithalatı ve perakende satış pazarını petrol üreticisi ülkelerden şirketlere açmak için kabine onayı verildi" dedi. Plana göre, ülkedeki şirketler yurtdışından akaryakıt ithal edip satışlarını yapabilecek.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı3.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi4.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı5.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest
6.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı7.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!8.Halep'te gerilim! Valilik binası insansız hava aracıyla vuruldu9.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!10.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







