Standard & Poor's'dan Türkiye ekonomisine 'resesyon' uyarısı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 10 2018
S&P, Türkiye ve Arjantin'in ekonomik performanslarında kısa vadede kötüleşme bekliyor. Kredi derecelendirme kuruluşu, Türkiye ekonomisinin 2018'in ikinci yarısında resesyona girebileceğini bildirdi.
Türkiye ve Arjantin'in ödemeler dengesi pozisyonlarının 2018 başından bu yana kayda değer stres, baskı altında olduğunu belirten S&P Global, yıl başından bu yana Türki Lirası'nın yüzde 40'a yakın, Arjantin Pesosu'nun da neredeyse yüzde 50 değer kaybettiğini belirtti.
Lira ve pesoda değer kayıplarının mekez bankalarının faiz artırımlarına rağmen gerçekleştiğine işaret eden S&P, "Faiz artırımları aynı zamanda, özel sektörün hali hazırnda zorlu olan finansal şartlarının daha da sıkılaşmasına katkı yaptı" değerlendirmesinde bulundu.
Bu ani dış ayarlamanın yansımalarının Arjantin ve Türkiye ekomnomilerinin önümüzdeki aylarde resesyona girmesine yol açacağı görüşünü dile getiren S&P, "Her iki ülkenin kısa vadeli ekonomik performanslarının keskin şekilde kötüleşeceğini öngörüyoruz. Türkiye ekonomisinin 2017'de yüzde 7,4 büyümenin ardından 2018'in ikinci yarısında resesyona girmesini ve 2019'da yüzde 0.5 daralmasını bekliyoruz. Arjantin ekonomisi gelecek yıl durgunluğa girmeden önce bu yıl yüzde 2 daralacak" ifadelerini kullandı.
S&P Global Rating analisti Maxim Rybnikov yaptığı değerlendirmede, "Arjantin ve Türkiye'nin görünümlerinin istikrar kazanması, büyük ölçüde iki hükümetinde güvenilik politika yanıtları verme kabiliyetlerine bağlı" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







