Sterlin Lira karşısında değer kazanınca bakın ne oldu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Haziran 1 2022
Türk lirasında (TL) yaşanan değer kaybı sürerken, dolar ve euro gibi İngiliz para birimi sterlin de TL karşısında değerlenmeye devam ediyor. Hal böyle olunca da İngiltere'de tatil için önerilen ülkeler arasında Türkiye'nin 4. sırada çıktığı ifade edildi.
Türk lirasında (TL) yaşanan değer kaybı ülke içinde vatandaşların alım gücünü düşürürken, ülke dışında ise tam tersine yavancı para birimleriyle yapılan ticarette alım gücü bir o kadar artış gösteriyor.
Hal böyle olunca da İngiltere'de tatil için önerilen ülkeler arasında Türkiye'nin 4. sırada çıktığı ifade edildi.
cumhuriyet.com.tr'de yer alan ve Taner Bildik imzası taşıyan habere göre Post Office Travel Money tarafından yapılan ve 2 bin kişinin katıldığı bir araştırmada Türkiye; İspanya, Kanarya Adaları ve Yunanistan'ın ardından tatile gidilmesi gereken 4'üncü ülke seçildi.
İspanya, 100 üzerinden 92 puanla fiyatına kıyasla yüksek değer sunan destinasyonlar sıralamasında birinci oldu. İspanya'nın sahibi olduğu Kanarya Adaları 91 puanla ikinci, Yunanistan üçüncü olurken sterlinin TL karşısındaki değeri nedeniyle Türkiye sıralamada dördüncülüğü aldı.
Fiyatlar nedeniyle tercih edilen Bulgaristan, 80 puanla Tayland, Malta ve Kıbrıs'ın altına 12'nci sıraya düştü.
Araştırma ayrıca Türkiye'ye giden İngiliz turistlerin bu yıl paralarının karşılığını güçlü sterlin nedeniyle daha fazlasını alacaklarını ortaya koydu. Sterlinin TL karşısında 21 liraya dayanması Türkiye'yi İngilizler için cazip hale getiriyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!7.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!8.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'9.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var10.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak ö...

Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüş...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


